insurancemarket: Ενα success story με γνώμονα τον καταναλωτή - iefimerida.gr

insurancemarket: Ενα success story με γνώμονα τον καταναλωτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ρυθμοί της ζωής τρελοί και ο χρόνος περιορισμένος. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν στην insurancemarket.gr και δημιούργησαν ένα site όπου μπορείς να βρεις την κατάλληλη για σένα, ασφάλεια, μέσα σε μόλις ένα λεπτό. Ένα επιτυχημένο ελληνικό success story.

Ήρθε η περίοδος που λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου. Τις προάλλες, σε συζήτηση με φίλους, κάποιος ανέφερε την ιστοσελίδα insurancemarket.gr με εγκωμιαστικά λόγια και μάλιστα απορώντας που δεν την γνωρίζω ακόμη, εγώ μία μανιώδης χρήστης του διαδικτύου.

Αναζήτησα λοιπόν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και μπήκα κι εγώ από περιέργεια για να δω αν είναι τόσο καλή και αποτελεσματική όσο μου ανέφεραν. Και πρέπει να ομολογήσω ότι την βρήκα εύχρηστη και αναλυτικότατη. Μέσα σε ένα μόλις λεπτό σύγκρινα τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες. Μια διαδικασία... παιχνιδάκι. Και η σύγκριση δεν περιορίζεται μόνο στην ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά και μηχανής, ταξί, φορτηγού, σκάφους, σπιτιού αλλά και υγείας.

Το επόμενο ερώτημα. Να την εμπιστευτώ; Αποφάσισα λοιπόν, να το ψάξω λίγο παραπάνω κι έκανα μια μικρή αναζήτηση στο Google. Τα άρθρα που διάβασα για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν εγκωμιαστικά. Όλα μιλούσαν για ένα success story τριών Ελλήνων με μότο το τρίπτυχο «Συγκρίνω, Επιλέγω, Κερδίζω» και στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή τον ευκολότερο τρόπο να επιλέξει το καλύτερο για εκείνον.

insurancemarket: Ενα success story με γνώμονα τον καταναλωτή  | iefimerida.gr 0

Οι Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, Μανώλης Μαρσέλλος και Φώτης Ζάντζας, οι ιδρυτές της εταιρείας, σε τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί τους, δεν δίστασαν να μου λύσουν μερικές απορίες και να με πείσουν τελικά πως το insurancemarket.gr υπόσχεται και παρέχει κορυφαία εξυπηρέτηση στον πελάτη.

Ρωτώντας τον Σωτήρη Παπαντωνόπουλο πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, μου περιγράφει με καμάρι και χαρά πως το 2010 αυτός και δύο ακόμη φίλοι του ξεκίνησαν τη δική τους, δύσκολη προσπάθεια, χωρίς κεφάλαια, με μηδέν πελάτες και μόλις ένα άτομο προσωπικό να στήσουν μια νέα εταιρεία. Το 2014 κατάφεραν να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια και σήμερα έχουν περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες και απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις τους στο κέντρο της Αθήνας. Με ένα ίχνος περηφάνιας, ο Σωτήρης μου λέει πως μέσα σε αυτό το διάστημα το insurancemarket.gr έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 250.000 πελάτες και έχει πάνω από 1.000.000 χρήστες.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας;
Σε αυτό έρχεται να μας απαντήσει ο Φώτης Ζάντζας: «Καθοριστικός παράγοντας είναι η διαφάνεια που προσφέρει το insurancemarket.gr. Ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα ασφαλειών της αγοράς, τόσο βάση της τιμής όσο και βάση ποιοτικών χαρακτηριστικών. Έτσι μπορεί από μόνος του να διαπιστώσει πως η σελίδα μας είναι σύμμαχός του αλλά και ο ειδικός στον τομέα των ασφαλειών».

Και συμπληρώνει: «Ένα άλλο σπουδαίο στοιχείο είναι πως ο καταναλωτής έχει αποκτήσει πλέον φωνή. Μπορεί να πρόκειται για μια ιστοσελίδα (τις περισσότερες φορές είναι απρόσωπη), αλλά ο καταναλωτής έχει πλέον φωνή μέσα από την δυνατότητά που του δίνει να αξιολογεί τόσο την ασφαλιστική όσο και την ίδια την insurancemarket.gr. Μπορεί να διαβάσει δηλαδή, όλες τις αξιολογήσεις και τις κριτικές των πελατών της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας που συνεργάζεται, αλλά και να κάνει την δική του κριτική, είτε αρνητική είτε θετική.

Ναι, αλλά ποια είναι αυτά τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες ιστοσελίδες;
«Πολλά και διάφορα» απαντά ο Μανώλης Μαρσέλλος «Ουσιαστικά με το insurancemarket.gr θέλουμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή τον ευκολότερο τρόπο να επιλέξει τη σωστή ασφάλεια…και όχι μόνο. Και αυτό το πετυχαίνουμε προσφέροντας τη δυνατότητα να συγκρίνει εύκολα την αγορά δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην τιμή. Παράλληλα με το insurancemarket.gr μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αφού ένας εξειδικευμένος σύμβουλος είναι πάντα στη διάθεσή σου για να σε συμβουλεύσει αλλά και να σε καθοδηγήσει πριν και μετά την αγορά της ασφάλειάς σου.

insurancemarket: Ενα success story με γνώμονα τον καταναλωτή  | iefimerida.gr 1



Αλλά κυρίως πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη ιστοσελίδα, που διευκολύνει τον επισκέπτη (ακόμη και τον πιο αδαή) να επιλέξει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη. Είτε πρόκειται για το οικονομικότερο πακέτο της αγοράς, είτε για πιο ιδιαίτερα στοιχεία που μπορεί να θέλει και που μπορεί να τον κάνουν να νιώθει πιο σίγουρος».

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, τονίζει για άλλη μία φορά αυτό που τελικά διαπιστώνω και μόνη μου. Ότι το insurancemarket.gr προσφέρει κορυφαία εξυπηρέτηση στον πελάτη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ