Stoiximan.gr Basket League: Αρχίζουν απόψε οι μάχες των ημιτελικών - iefimerida.gr

Stoiximan.gr Basket League: Αρχίζουν απόψε οι μάχες των ημιτελικών

Φωτογραφία: Motionteam
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία, με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της λίγκας να ξεκινούν τις... μάχες των ημιτελικών.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Προμηθέα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (18:00, Cosmotesport7), θέλοντας φυσικά να κάνει το πρώτο βήμα για τους τελικούς. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θεωρείται φυσικά το φαβορί της σειράς, ωστόσο ο Προμηθέας έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα στη φετινή σεζόν και θα κυνηγήσει την έκπληξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να υπολογίζουν κανονικά στον Κώστα Παπανικολάου, ενώ στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα βρεθεί και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ενδέχεται και να αγωνιστεί.

«Έχουμε μια σειρά ημιτελικών με μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο Προμηθέας έδειξε δίκαια ότι τερμάτισε τρίτος. Είναι ομάδα που λειτουργεί πάρα πολύ ωραία και τέτοιες ομάδες χρειάζονται στο ελληνικό μπάσκετ. Δίνουμε έμφαση σε αυτή τη σειρά», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τις προσεχείς αναμετρήσεις με τους Πατρινούς, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: «Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το στόχο που κυνηγάμε και εύχομαι ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα κοιτάξουμε τη σειρά με τον Προμηθέα να κάνουμε καλά παιχνίδια. Οι ομάδες είναι αρκετά έμπειρες. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να αιφνιδιαστεί».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας τόνισε: «Είναι τιμή που είμαστε εδώ. Όταν άρχιζε η χρονιά κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ. Τερματίσαμε τρίτοι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι τρία... ξεάγχωτα παιχνίδια. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά έχουμε δείξει χαρακτήρα και θέλουμε να δείξουμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

Λίγο αργότερα, στις 20:00 (Cosmotesport4), ο αήττητος Παναθηναϊκός Superfoods του 28-0 αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε στα ημιτελικά μετά το... 4-0 επί της ΑΕΚ σε Regular Season και πλέι-οφ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι φυσικά το φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, με τον Καταλανό τεχνικό να αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου:

«Όσο για τον ημιτελικό, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ καλή. Έχει κερδίσει τους 11 από τους τελευταίους 12 αγώνες. Τακτικά και αγωνιστικά προετοιμάζει καλά τους αγώνες της και θα πρέπει να δώσουμε το 100%. Όπως είπε και ο Βασίλης, αλλά και ο κόουτς Σφαιρόπουλος, να κερδίσει ο καλύτερος».

Παράλληλα, ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δουλέψαμε σκληρά για να το έχουμε το 26-0. Τα πλέι οφ είναι κάτι διαφορετικό. Το μόνο που δίνουν είναι το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να το ξεχάσουμε. Η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολη. Αν με το καλό προχωρήσουμε θα παίξουμε με μια δυνατή ομάδα. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν υπολογίζει στον άτυχο Απόλλωνα Τσόχλα που υπέστη ρήξη χιαστού, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε για τους ημιτελικούς: «Η ομάδα μας εξελίχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς όταν βρήκαμε χημεία μεταξύ μας. Επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό φίνις και βρεθήκαμε στην τετράδα. Η δουλειά συνεχίζεται. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Τέλος, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ανέφερε: «Μετά από τρία χρόνια είμαστε και πάλι στην τετράδα. Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, ειδικά στην αρχή. Είχαμε κάποιες ήττες και τραυματισμούς και δεν βρίσκαμε ρυθμό. Δουλέψαμε πολύ, πιστεύουμε στην ομάδα και μπήκαμε στην τετράδα. Δουλέψαμε πολύ και τα καταφέραμε. Έχουμε μια δύσκολη σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θέλει συγκέντρωση κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει καμία ήττα».

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ