Ο αγώνας μιας γυναίκας να νικήσει την ψυχογενή βουλιμία -Tι είναι η ύπουλη αυτή διαταραχή [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αγώνας μιας γυναίκας να νικήσει την ψυχογενή βουλιμία -Tι είναι η ύπουλη αυτή διαταραχή [εικόνες]

Το μοντέλο Charli Howard
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας έχουμε κατά καιρούς συναντήσει ή ακούσει για ανθρώπους και κυρίως εφήβους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Οι διατροφικές διαταραχές χαρακτηρίζονται από μια υπερβολική ανησυχία για το σχήμα και βάρος του σώματος, η οποία οδηγεί σε ακραίες μορφές συμπεριφοράς ελέγχου του σωματικού βάρους.

Το άτομο που πάσχει από μια διατροφική διαταραχή ασχολείται πολύ με την εξωτερική του εικόνα, έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και παρουσιάζει ακραίες συμπεριφορές στις διατροφικές του συνήθειες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Είναι αλήθεια ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό η έντονα αρνητική αντίληψη για τη σωματική του εικόνα αποτελεί και το βασικό εναρκτήριο κίνητρο αυτών των διαταραχών.

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία και τα επεισόδια υπερφαγίας.

Ενα μοντέλο, η Charli Howard, έπασχε από ψυχογενή βουλιμία και μετά από πολλές προσπάθειες και ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση κατάφερε να νικήσει τη διατροφική διαταραχή της και να αγαπήσει το σώμα της.

Διαβάστε τι ειναι η ψυχογενής βουλιμία και ποια είναι τα συμπτώματά της στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ