Scope Ratings: Ενισχύονται οι πιστωτικές προοπτικές της Ελλάδας - iefimerida.gr

Scope Ratings: Ενισχύονται οι πιστωτικές προοπτικές της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης, Scope Ratings, αναφέρει ότι η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής, η διαρθρωτική δημοσιονομική βελτίωση, η αυξανόμενη οικονομική ανθεκτικότητα, ένα πιο προβλέψιμο πολιτικό περιβάλλον καθώς και η προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, ενισχύουν τις πιστωτικές προοπτικές της χώρας, μεταδιδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι κίνδυνοι αναχρηματοδότησης είναι πλέον πιο διαχειρίσιμοι, αντανακλώντας την ανάγκη χρηματοδότησης στο 20% περίπου του χρέους στα τέλη του 2017 για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Jakob Suwalski, επικεφαλής αναλυτής του οίκου Scope Ratings για την Ελλάδα. Οι βελτιούμενες προοπτικές για την Ελλάδα πηγάζουν επίσης από την προοπτική για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μόλις η Ελλάδα εγκαταλείψει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. «Τα περαιτέρω ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, –όπως δείχνουν οι επίσημοι πιστωτές-, θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους», υποστηρίζει ο Jakob Suwalski.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ