Πάτρα-Κάτω Αχαΐα με προαστιακό σε περίπου έναν χρόνο - iefimerida.gr

Πάτρα-Κάτω Αχαΐα με προαστιακό σε περίπου έναν χρόνο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος επισκέφθηκε σημεία που εκτελούνται εργασίες, στη σιδηροδρομική γραμμή.

Η αναβάθμιση και επέκταση του προαστιακού ως την Κάτω Αχαΐα, είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και χρηματοδοτείται μέσα από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας και φορέας υλοποίησής του είναι ο ΟΣΕ ΑΕ.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων. Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, τα σχέδια για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου δεν σταματούν στην Κάτω Αχαΐα. «Προοπτική», όπως σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι η συνέχιση του προαστιακού μέχρι τον 'Αραξο, ενώ μετά τις αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής, στόχος είναι η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο».

Παράλληλα, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κατάκολο, έως την Αρχαία Ολυμπία, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Προαστιακός Πάτρα Κάτω Αχαϊα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ