Κουτρουμάνης: H Τρόικα ζητούσε να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: H Τρόικα ζητούσε να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός

Κουτρουμάνης: H τρόικα ζητούσε να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι η αρχική πρόταση της Τρόικα στις συναντήσεις που έγιναν την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ενώ ο Πόλ Τόμσεν σε νεες του δηλώσεις ζητά την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων εως το 2015.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τόνισε ότι το υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις να διαμορφώσει ένα καλύτερο πεδίο σε σχέση με τις συμβάσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

«Έχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο».

Την ιδια ώρα με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν δηλώνει ότι όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά» ενώ κάνει και αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

Ο Πόλ Τόμσεν στέκεται στην ανάγκη «αναζωογόνησης» των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει ανοιχτά ότι αν αυτό δεν συμβεί το νέο πρόγραμμα «αναμφίβολα θα αποτύχει».

Ο επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ δηλώνει ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι αναχρονιστική και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα επανέλθει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ