Η Σαουδική Αραβία απαντά με μια φωτογραφία στις φήμες ότι δολοφονήθηκε ο πρίγκιπας διάδοχος [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Σαουδική Αραβία απαντά με μια φωτογραφία στις φήμες ότι δολοφονήθηκε ο πρίγκιπας διάδοχος [εικόνα]

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου έδωσε στη δημοσιότητα η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να σιγήσει τις φήμες ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έπεσε θύμα δολοφονίας.

Ο Σαλμάν είχε να εμφανιστεί δημοσίως από τις 21 Απριλίου, όταν ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι εκδηλώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος στο Ριάντ.

Ωστόσο, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέρριψαν ως αβάσιμα τα περί ένοπλης εξέγερσης σε κάποιο παλάτι στην πρωτεύουσα της χώρας, όταν κατερρίφθη κοντά στις πύλες του ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν μάλιστα βίντεο που υποτίθεται ότι κατέγραφαν σφοδρή ανταλλαγή πυρών έξω από το παλάτι και ιρανικά ΜΜΕ έσπευσαν να αναπτύξουν θεωρίες ότι ο πρίγκιπας διάδοχος είτε συνελήφθη, είτε σκοτώθηκε στη διάρκεια του «πραξικοπήματος».

Mysterious disappearance of crown prince: Where is Bin Salman? #SaudiArabia #MohammedBinSalman https://t.co/5dHRFlXghS

#BreakingNews : Possible death of Mohammed bin Salman
apparent disappearance of #SaudiArabia #CrownPrince #MohammedbinSalman from the public eye has led if one of the most powerful men in the kingdom might’ve been killed during an attempted coup last month. pic.twitter.com/SWdmm97poi

Μάλιστα η εφημερίδα Kayhan έγραψε ότι «τουλάχιστον δύο σφαίρες χτύπησαν τον Σαλμάν στις ταραχές της 21ης Απριλίου και είναι πιθανόν να είναι νεκρός», παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων ως πιθανή απόδειξη την απουσία φωτογραφιών του Σαλμάν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που επισκέφθηκε στα τέλη Απριλίου το Ριάντ.

Αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου του πρίγκιπα ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που τον δείχνουν να προεδρεύει συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών και Αναπτυξιακών Υποθέσεων.

Η Σαουδική Αραβία απαντά με μια φωτογραφία στις φήμες ότι δολοφονήθηκε ο πρίγκιπας διάδοχος [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Σαλμάν λέει ότι θέλει να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στη Σαουδική Αραβία κι έχει λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς και του διαχωρισμού των φύλων επιτρέποντας στις γυναίκες να πηγαίνουν σε γήπεδα και προσεχώς να οδηγούν.

Παράλληλα έχει μαλακώσει τη στάση της χώρας του έναντι του Ισραήλ αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να έχει κράτος. Οι δύο χώρες θεωρούν την Τεχεράνη τη μεγαλύτερη εξωτερική τους απειλή και τις ΗΠΑ το σημαντικότερο σύμμαχό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ