Βρέθηκαν 30 ιστορικές αφίσες του Χόλιγουντ μεσα σε ταπετσαρία! [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρέθηκαν 30 ιστορικές αφίσες του Χόλιγουντ μεσα σε ταπετσαρία! [εικόνες]

Barbara Stanwyck
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 30 αφίσες κινηματογράφου από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, βρέθηκαν τυχαία σε ένα πατάρι στην Πενσιλβάνια, κρυμμένες μέσα από ταπετσαρία! Οι συλλεκτικές αφίσες αναμένεται να πωληθούν για 250.000 δολάρια τουλάχιστον, σε δημοπρασία στο Τέξας.

«Πρόκειται για έναν υπέροχο θησαυρό από την όμορφη εκείνη περίοδο του σινεμά και της αφίσας», ανέφερε ο Γκρέι Σμιθ, από τον οίκο Heritage Auctions. Ο θησαυρός αυτός εντοπίστηκε από μεσιτική εταιρία, όταν οι υπάλληλοί της προσπάθησαν να αφαιρέσουν μια ταπετσαρία για να ανακαινίσουν το συγκεκριμένο σπίτι.

Οι αφίσες προέρχονται από ταινίες του 1930, μια περίοδο που θεωρείται πολύ σημαντική για το Χόλιγουντ, με ιστορικές ταινίες που έχουν γυριστεί τότε, στο λαμπρό ξεκίνημα του σινεμά. Όμως την ίδια περίοδο, είχαν επιβληθεί και κανόνες λογοκρισίας, γνωστοί και ως κώδικας «Hays Code», για τια ταινίες και τις αφίσες τους, που συχνά θεωρούνταν τολμηρές για τα δεδομένα της εποχής, κάτι που ίσως οδήγησε και στο κρύψιμό τους.

Ο James Cagney, η Jean Harlow, ο Douglas Fairbanks Jr. Και η Barbara Stanwyck είναι ανάμεσα στις ιστορικές φυσιογνωμίες ηθοποιών που απεικονίζονται. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνη της κλασσικής ταινίας τρόμου «Dracula» του 1931.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ