Αυξάνονται οι Κύπριοι που θεωρούν θετική την ένταξη στην ΕΕ - iefimerida.gr

Αυξάνονται οι Κύπριοι που θεωρούν θετική την ένταξη στην ΕΕ

Κύπρος/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, το ευρωβαρόμετρο καταγράφει αύξηση κατά 17% στο ποσοστό των Κυπρίων, οι οποίοι θεωρούν θετικό το γεγονός ότι η Κύπρος εντάχθηκε το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα το 52% των Κυπρίων πολιτών απάντησε θετικά στο ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, το 13% το θεωρεί αρνητικό -ποσοστό που μειώθηκε κατά 6%- με το υπόλοιπο 35% να έχει ουδέτερη άποψη.

Αυξητική είναι και η τάση μεταξύ των Κυπρίων, που πιστεύουν ότι η άποψη τους μετρά στην ΕΕ με 31% (αύξηση 7%), ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με το 48% της ΕΕ των «28» (αύξηση 1%).

Όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019, οι Κύπριοι πολίτες με 49%, ίδιο ποσοστό με αυτό της ΕΕ των 28 χωρών, δηλώνουν ότι είναι ύψιστης σημασίας για αυτούς.

Παράλληλα, το 25% των Κύπριων πολιτών δηλώνουν ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 45% που πιστεύουν ότι πάνε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.

Το 38% των Κυπρίων δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ, ενώ το 52% δεν είναι ικανοποιημένο. Στην ΕΕ των 28 το ποσοστό αυτό είναι 46% και 42% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα θέματα, που θα πρέπει να συζητηθούν κατά προτεραιότητα ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, οι Κύπριοι πολίτες, αναδεικνύουν την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας (77%), την οικονομία και ανάπτυξη (67%) και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας (51%).

Η έρευνα για το ευρωβαρόμετρο, που έγινε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι 22 Απριλίου 2018 από την εταιρία Kantar Public μέσω προσωπικών συναντήσεων με 27.601 πολίτες της ΕΕ στα 28 κράτη-μέλη. Στην Κύπρο έλαβαν μέρος 500 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ