Ετσι είναι πραγματικά το σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη -Γεμάτο ραγάδες και ουλές [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι είναι πραγματικά το σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη -Γεμάτο ραγάδες και ουλές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο hashtag στο Instagram επιχειρεί να καταργήσει τα ταμπού για το γυναικείο σώμα και να δείξει την πραγματική εικόνα των γυναικών μετά την γέννα.

Ο λογαριασμός και το hashtag έχουν το όνομα #TakeBackPostPartum (πάρε πίσω την επιλόχεια κατάθλιψη) και ήδη μετρά 85.000 δημοσιεύσεις, ενώ οι φωτογραφίες προέρχονται τόσο από κοινές γυναίκες που μόλις έγιναν μητέρες όσο και διάσημες γυναίκες που τράβηξαν φωτογραφία τον εαυτό τους εκείνη την περίοδο.

A post shared by @takebackpostpartum on May 17, 2018 at 5:24pm PDT

Πέρα από τις τρυφερές φωτογραφίες, όπου μητέρες ποζάρουν αγκαλιά με τα νεογέννητα μωρά τους, στον λογαριασμό υπάρχουν και φωτογραφίες με τα «σημάδια» που αφήνει πίσω της η εγκυμοσύνη.

A post shared by @takebackpostpartum on May 18, 2018 at 7:03am PDT

Το κοινό στοιχείο των περισσότερων posts είναι οι έντονες ραγάδες στην κοιλιά, τις οποίες γυναίκες από όλον τον κόσμο δείχνουν χωρίς ενοχές και ντροπή στον φωτογραφικό φακό.

Σκοπός των εικόνων αυτών είναι να περάσει το μήνυμα στις γυναίκες πως δεν είναι οι μοναδικές που έχουν αυτά τα σημάδια και πως είναι υποχρεωμένες να «συνέλθουν» αμέσως μετά τον τοκετό.

A post shared by @takebackpostpartum on Nov 28, 2017 at 10:40am PST

«Μπορεί να είναι (το δέρμα) μου λίγο πιο χαλαρό, αλλά σίγουρα εγώ είμαι πιο δυνατή και αυτά τα σημάδια θα μου θυμίζουν ότι κάποτε κρατούσα σφιχτά την κόρη μου. Αυτό το σώμα είμαι εγώ. Μπορεί να μην είμαι το ίδιο αλλά αν εκείνη βρήκε ασφάλεια και άνεση σε αυτό το σώμα, μπορώ και εγώ να το κάνω», ήταν το σχόλιο μίας από τις πολλές γυναίκες που έκαναν «ζουμ» στις ραγάδες της εγκυμοσύνης τους.

A post shared by @takebackpostpartum on Nov 27, 2017 at 5:04pm PST

«Στην κοιλιά μου έχω μεγαλώσει 10 μωρά. Μόνο 4 εξ αυτών κατάφεραν να γεννηθούν ζωντανά, αλλά ακόμη και αυτό είναι ένα θαύμα. Ποτέ δεν έχω αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό μου. Ποτέ δεν έχω αισθανθεί πιο θηλυκή. Ξυρισμένο κεφάλι. Ραγάδες στο στομάχι. «Πεσμένο» στήθος. Η κοινωνία δεν τα αγνοεί. Ο εαυτό μου όμως το κάνει», ήταν το απίστευτο σχόλιο μίας άλλης γυναίκας.

A post shared by @takebackpostpartum on May 19, 2018 at 11:47am PDT

Να σημειωθεί πως την όμορφη αυτή ιδέα την είχε η Τζανουάρι Χάρς από το Τέξας, η οποία με την σειρά της είναι μητέρα έξι παιδιών.

A post shared by @takebackpostpartum on Mar 9, 2018 at 6:29am PST

Η ίδια αποφάσισε να το κάνει επειδή εξοργίστηκε με τους διαφημιστές που χρησιμοποιούσαν φωτογραφίες με το hashtag #postpartum προκειμένου να προωθήσουν κρέμες για ραγάδες και ροφήματα απώλειας βάρους. Αυτό που επιχειρεί τώρα είναι να κατακλυστεί το συγκεκριμένο hashtag από αληθινές φωτογραφίες που η κάθε μία έχει από πίσω της μία ιστορία που παρακινεί και εμπνέει.

A post shared by @takebackpostpartum on Jul 5, 2017 at 5:21pm PDT

A post shared by @takebackpostpartum on Feb 10, 2017 at 9:13am PST

A post shared by @takebackpostpartum on Jan 26, 2017 at 5:18pm PST

A post shared by @takebackpostpartum on Jan 8, 2017 at 12:55pm PST

A post shared by @takebackpostpartum on Dec 28, 2016 at 9:31am PST

A post shared by @takebackpostpartum on Oct 23, 2016 at 12:40pm PDT

A post shared by @takebackpostpartum on Oct 18, 2016 at 2:56pm PDT

A post shared by @takebackpostpartum on Sep 27, 2016 at 6:01pm PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σημάδια Εγκυμοσύνη μητέρες hashtag instagram
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ