Ο Τραμπ φέρνει τα πάνω κάτω στον Λευκό Οίκο -Προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές - iefimerida.gr

Ο Τραμπ φέρνει τα πάνω κάτω στον Λευκό Οίκο -Προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές

Ντόναλντ Τραμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί αλλαγές στην ομάδα της επικοινωνίας του, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των διαρροών πληροφοριών που έχουν στιγματίσει την προεδρία του από την πρώτη ημέρα, σχολιάζει το “Politico”.

Η ομάδα επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου θεωρείται το γραφείο με τις μεγαλύτερες εσωτερικές διαφοροποιήσεις και διαιρέσεις στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζον Κέλι, Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την αποχώρηση μερικών χαμηλόβαθμων και μεσαίου επιπέδου στελεχών του γραφείου, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση των εξελίξεων.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, αλλά κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αναμένεται ότι θα παραμείνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι δραστικές αλλαγές στην δομή του γραφείου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αποτελούν αντικείμενο σκέψεων και συζητήσεων για μήνες, ενώ έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την έλλειψη οργάνωσης στο γραφείο. Η πρόσφατη απρεπής αναφορά ενός χαμηλόβαθμου στελέχους του γραφείου στην υγεία του βετεράνου Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν προκάλεσε την ανάληψη δράσης από τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Τραμπ μίλησε με την Κέλι Σάντλερ που είναι στέλεχος του γραφείου επικοινωνίας κι έκανε το απρεπές σχόλιο, ζητώντας από την ίδια να κατονομάσει αυτούς που έκαναν την διαρροή, σύμφωνα με δηλώσεις δύο πηγών που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις που έγιναν.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την βαθειά ανησυχία του για τις διαρροές πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας στα στελέχη ότι κατά την άποψή του αρκετές από τις ιστορίες που στηρίζονται σε διαρροές πληροφοριών είναι ανακριβείς και καταστρέφουν την προεδρία του.

Σε μία ξεχωριστή συνάντηση των στελεχών του γραφείου στα μέσα Μαΐου, η Σάντλερ δήλωσε ότι η αντίθεση του Μακέιν στην επικύρωση του διορισμού της Τζίνα Χάσπελ στην διεύθυνση της CIA δεν μετράει, καθώς ο ίδιος, “έτσι κι αλλιώς πεθαίνει.”

Το σχόλιο δημοσιεύτηκε πρώτα από την εφημερίδα “The Hill,” ενώ προκάλεσε αρκετές ημέρες αρνητικών σχολίων στον Τύπο, μετά την άρνηση του Λευκού Οίκου να ζητήσει συγνώμη.

Ο Κέλι, που έχει αποστασιοποιηθεί από τον πρόεδρο Τραμπ κατά τους τελευταίους μήνες, τον υποστηρίζει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Στην διάρκεια μιας συνάντησης που έγινε χθες το πρωί με νέα στελέχη που έχουν προσληφθεί πρόσφατα από τον Λευκό Οίκο, ο Κέλι προσπάθησε να εξηγήσει το σχόλιο της Σάντλερ. Το απέδωσε στο γεγονός της κατάστασης υγείας του Μακέιν κι όχι σε μακάβριο αστείο.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στα ΜΜΕ εκφράζοντας το παράπονο ότι η δημοσιογραφική κάλυψη που έχει συχνά ο πρόεδρος Τραμπ στηρίζεται σε ανώνυμες πηγές. Αυτό είναι άδικο για έναν πρόεδρο, αλλά και συνολικά ανακριβής, σύμφωνα με την άποψη του Κέλι, που γνωστοποίησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ενημερώθηκε για τα σχόλια του.

Την ίδια στιγμή, ο Κέλι, που είναι απόστρατος στρατηγός του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του στο πρόσωπο του Μακέιν, τον οποίο και θεωρεί ως έναν Αμερικανό ήρωα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου.

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ενεργοποιηθεί η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του γραφείου επικοινωνίας, καθώς τα σχέδια που υπάρχουν δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Μερικοί, αναμένουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Πέρα από την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις διαρροές πληροφοριών, η εσωτερική αναδιοργάνωση στοχεύει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του γραφείου επικοινωνίας, σύμφωνα με πηγές που έχουν λάβει γνώση για τα σχέδια που υπάρχουν.

Το γραφείο επικοινωνίας στον Λευκού Οίκο υπό την παρούσα σύνθεση απασχολεί σήμερα για όλες τις δράσεις του περισσότερα από 30 στελέχη.

Ο Λευκός Οίκος την προηγούμενη εβδομάδα, περιόρισε την διεξαγωγή των ημερήσιων συναντήσεων επικοινωνίας μόνο σ’ έναν μικρό αριθμό προεδρικών συμβούλων, ενώ την αλλαγή αυτή γνωστοποίησε η εφημερίδα “The New York Times.”

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ