Ο Μαδούρο απελαύνει κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη -Για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Ο Μαδούρο απελαύνει κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη -Για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης

Φωτογραφία: AP/ Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολάς Μαδούρο απελαύνει έναν κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη από τη Βενεζουέλα, και τον αναπληρωτή του, κατηγορώντας τους για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την απόφασή του σε τηλεοπτικό διάγγελμα και έδωσε στον Τοντ Ρόμπινσον και τον αναπληρωτή του, Μπράιαν Ναράνχο, διορία 48 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Ρόμπινσον είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γουατεμάλα. Η Βενεζουέλα και οι ΗΠΑ δεν έχουν ανταλλάξει πρεσβευτές από το 2010.

Με αντίποινα απειλεί η Ουάσινγκτον

Μετά την ανακοίνωσης απέλασης των δύο Αμερικανών πλέον υψηλόβαθμων διπλωματικών αντιπροσώπων στο Καράκας από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, η Ουάσινγκτον απειλεί με αντίποινα.

«Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω διπλωµατικών οδών», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αλλά αν η απέλαση επιβεβαιωθεί «οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα αμοιβαία μέτρα», πρόσθεσε.

Πηγή: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ