Οι προσδοκίες για αποφάσεις για το χρέος τον Ιούνιο έφεραν άνοδο στο Χρηματιστήριο - iefimerida.gr

Οι προσδοκίες για αποφάσεις για το χρέος τον Ιούνιο έφεραν άνοδο στο Χρηματιστήριο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη, ενώ ο τζίρος ήταν αυξημένος, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις τραπεζικές μετοχές, προς το τέλος των συναλλαγών.

Η βελτίωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για απόφαση για το χρέος τον Ιούνιο οδήγησαν την αγορά σε σημαντική άνοδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 797,65 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,68%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε πάνω από τις 800 μονάδες, καταγράφοντας υψηλότερη τιμή στις 802,00 μονάδες (+2,24%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 72,329 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 59.597.961 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,81%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+3,24%), των Τραπεζών (+3,10%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των ταξιδιών (-1,05%) και του Πετρελαίου (-0,43%).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο Γενικός Δείκτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ