ΔΗΣΥ για το «ολιστικό σχέδιο»: Κοροϊδία -Αγνόησαν τη Βουλή, το συζήτησαν πρώτα με τους θεσμούς - iefimerida.gr

ΔΗΣΥ για το «ολιστικό σχέδιο»: Κοροϊδία -Αγνόησαν τη Βουλή, το συζήτησαν πρώτα με τους θεσμούς

Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος -Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «κοροϊδία» κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την παρουσίαση από την κυβέρνηση του «ολιστικού» σχεδίου για την μετά μνημονιακή εποχή.

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος ΚΤΕ. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος τονίζει πως «σήμερα στις 2:10 μ.μ. ο Πρόεδρος της Βουλής μας κοινοποίησε κείμενο 106 σελίδων με τίτλο: «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή» σχολιάζοντας: «Νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν. Από τις 17-4-2018 οι Βουλευτές μας καταθέσαν αίτημα για συζήτηση στη Βουλή του κυβερνητικού σχεδίου και έκτοτε το επαναλαμβάνουν διαρκώς. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, για ακόμα μια φορά, επέλεξε να το συζητήσει πρώτα με τους «Θεσμούς»».

Ο κ. Κουτσούκος, εγκαλεί το προεδρείο της Βουλής ότι «δεν ανταποκρίθηκε στο θεσμικό του ρόλο, δεν τήρησε καν τα προσχήματα».

Οπως σημειώνει επίσης «δεν σώζονται με διαδικαστικά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, καθώς η ουσία της πολιτικής τους και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει δεν παίρνει φτιασιδώματα. Οι πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Δ.Ν.Τ., δεν μπορεί να μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις και να κατασκευάζουν συνεχώς αυτοδιαψευδόμενα αφηγήματα, πολύ δε περισσότερο να υποκρύπτουν κάτω από περίτεχνες διατυπώσεις τις επαχθείς δεσμεύσεις των υπερπλεονασμάτων και των περικοπών για τα επόμενα χρόνια».

Τονίζει τέλος πως «ο μεταμορφισμός τους και το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να παρουσιάζουν στο σχέδιό τους τη δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο των 100 ετών ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση!!!» για να καταλήξει: «Απάντηση θα πάρουν σύντομα από τον λαό. Να είναι σίγουροι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ