Λαμπερά εγκαίνια για την έκθεση Πανιάρα στη γκαλερί Citronne στον Πόρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Λαμπερά εγκαίνια για την έκθεση Πανιάρα στη γκαλερί Citronne στον Πόρο [εικόνες]

Η εκδήλωση τη βραδιά των εγκαινίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γκαλερί CITRONNE ξεκίνησε την φετινή καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο με ατομική έκθεση του Κώστα Πανιάρα με τίτλο «Τοπία της Μνήμης» που βάζει υποψησιότητα για ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Μαΐου, η βραδιά ήταν λαμπερή, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν μέχρι τον Πόρο για να θαυμάσουν από κοντά τις περίτεχνες κεφαλές του Κώστα Πανιάρα.

Στην ατομική έκθεση του Κώστα Πανιάρα θα δούμε τρισδιάτατα επιζωγραφισμένα έργα του καλλιτέχνη που συνυπάρχουν με δυσδιάστατα λάδια, από την περίοδο 1960 ως το 2014, έτος του θανάτου του.
Η έκθεση επιχειρεί να δώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα από την σύνθετη προσωπικότητα και την εικαστική αναζήτηση του διεθνούς αυτού Έλληνα καλλιτέχνη.

Καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι τόσο απο την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης, τιμώντας με την παρουσία τους τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.

Μέτα Πανιάρα Σωτήρης Σόρογκας Ντόρα Καλλιτσάντση

Η διακριτική παρουσία της συντρόφου του καλλιτέχνη κυρίας Μέτας Πανιάρα, σηματοδότησε το εικαστικό γεγονός.

Τα έργα της έκθεσης θαύμασαν και σχολίασαν οι : ο τέως υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης με την συζυγό του Δίκα Αγαπητίδου, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard Σπύρος Πολλάλης, ο συλλέκτης Αντώνης Κομνηνός και η κυρία Μιμίκα Κολοτούρα, ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος με την σύζυγό του Λάρυ, οι καλλιτέχνες Σωτήρης Σόρογκας και Αφροδίτη Λίτη, ο αρχιτέκτων Μιχάλης Φωτιάδης με την σύζυγό του Μέλπω, ο κος Δημήτρης Τέγος μέ την σύζυγο του Ευγενία Χριστοδουλάκου, ο κος Ανδρέας Κανελλόπουλος με την σύζυγο του Γιούλη, ο κος Λεωνίδας Κανελλόπουλος και η κα Ίρις Λογοθέτη, ο κος Σάκης Καλιτσάντζης με την σύζυγό του Ντόρα, ο κος και κα Νίκου Βαφειά, ο κος και η κα Απόστολου Δοξιάδη, ο κος και η κα Παναγή Βουρλούμη, ο κος και η κα Γιάννη Καρά, και πολλοί άλλοι.

Η Μέτα Πανιάρα με την εγγονή της Μέτα Μπουντουράκη
Γιώργος Αλογοσκούφης, Δίκα Αλογοσκούφη, Σπύρος Πολλάλης
Νινέττα Βαφειά και Μαρία Δοξιάδη
Κατερίνα Τερζοπούλου, Χάρης Τσιμόγιαννης
Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Ντόρα Καλλιτσάντση
Μιχάλης και Αγνή Κατζουράκη
Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Μέτα Πανιάρα, Καδιώ Λαμπροπούλου



Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη.
Διάρκεια έκθεσης: Εως 14 Ιουλίου. Γκαλερί CITRONNE, Πόρος.

Λαμπερά εγκαίνια για την έκθεση Πανιάρα στη γκαλερί Citronne στον Πόρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ