Ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ - iefimerida.gr

Ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι κατέθεσε αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να ερευνήσει ενδεχόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις ισραηλινές πολιτικές εποικισμού στα κατεχόμενα εδάφη.

Η αίτηση εκτείνεται πέραν ενός αιτήματος που είχε κατατεθεί το 2015 να διεξαχθεί έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα στην περιοχή και θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία για μια πλήρη διερεύνηση.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ αμφισβήτησε τη νομική εγκυρότητα του παλαιστινιακού αιτήματος στο ICC.

«Η σκοπούμενη αναφορά είναι νομικά άκυρη, και το ICC δεν έχει δικαιοδοσία για το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα, αφού το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Δικαστηρίου και επειδή η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωση το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «κυνικό βήμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ