Οργιο φοροδιαφυγής από τις ελληνικές off shore, στο Κρανίδι Αργολίδος - iefimerida.gr

Οργιο φοροδιαφυγής από τις ελληνικές off shore, στο Κρανίδι Αργολίδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράδεισος φοροδιαφυγής είναι το Κρανίδι Αργολίδας, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν καταβάλλονται ως φόροι, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το κράτος να έχει χάσει εκατομμύρια, τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην κρίση.

Πολλές εταιρείες off shore έχουν στην κατοχή τους μεγάλες εκτάσεις ή πανάκριβες βίλες και οι ιδιοκτήτες τους αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το ΣΔΟΕ στην Αργολίδα, προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων στην πολεοδομία αλλά και στην εφορία, για να εντοπίσει εκείνους που χρόνια τώρα έκαναν τα στραβά μάτια με... το αζημίωτο.

Ενδεικτικό του τι συνέβαινε τόσα χρόνια στο Κρανίδι, είναι ότι μέχρι το 2009 όλες μαζί οι offshore εταιρείες πλήρωναν 50 χιλιάδες ευρώ για φόρους.

Το 2011 λόγω των ελέγχων και για την ακρίβεια, μόνο το τελευταίο τετράμηνο, οι φόροι που πλήρωσαν έφτασαν τα 6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ