Χαμηλές οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας- Μία θέση πριν το τέλος μεταξύ των 28 της ΕΕ - iefimerida.gr

Χαμηλές οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας- Μία θέση πριν το τέλος μεταξύ των 28 της ΕΕ

Ουραγός η Ελλάδα στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας το 2018/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας, καθώς κατατάσσεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των 28 κρατών στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της ΕΕ (DESI 2018) για το 2018.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, παραμένει ουραγός της Ευρώπης στην εν λόγω κατάταξη, η οποία αξιολογεί το βαθμό ψηφιοποίησης κάθε χώρας, διατηρώντας την 27η θέση, που κατείχε και το 2017, σε μεγάλη απόσταση από τους ψηφιακούς πρωταθλητές της Ευρώπης, όπως η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχετικό report για τη χώρα μας, συνολικά, τα τελευταία έτη, η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με άλλα κράτη - μέλη. Μάλιστα, όπως προσθέτει, το περασμένο έτος, η πρόοδος ήταν λίγο πιο αργή από το μέσο όρο της ΕΕ.

Ο δείκτης καταγράφει την πρόοδο σε πέντε τομείς:

  1. Συνδεσιμότητα,
  2. Ανθρώπινο κεφάλαιο,
  3. Χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών,
  4. Ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και
  5. Ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.

Σχετικά με τη συνδεσιμότητα, η μετάβαση της Ελλάδας στις γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις - όπως παρατηρεί η έκθεση - είναι πιο αργή απ’ ό,τι σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Στα θετικά και όσον αφορά τις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, η έκθεση σημειώνει ότι η κάλυψη 4G αυξήθηκε στην Ελλάδα και πλησιάζει τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Οι Ελληνες, σύμφωνα με την αξιολόγηση του DESI 2018, είναι ενεργοί χρήστες των διαδικτυακών υπηρεσιών και οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα ίδια επίπεδα με το μέσο όρο της Ε.Ε. Ομως, η ένταξη πιο εξελιγμένων ψηφιακών τεχνολογιών παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, μολονότι η χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων προχώρησε σε κάποιο βαθμό.

Επιπλέον, οι επιδόσεις στον τομέα των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών και των ψηφιακών δεξιοτήτων, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ψηφιακές επιδόσεις DESI δίκτυα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ