Champions League: Ο Ζιντάν θέλει να γράψει ιστορία στο Κίεβο - iefimerida.gr

Champions League: Ο Ζιντάν θέλει να γράψει ιστορία στο Κίεβο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε την περασμένη χρονιά, ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά Champions League.

Στο Κίεβο, το επόμενο Σάββατο όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, Ο «Ζιζού» θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν.

Ο 45χρονος Γάλλος τεχνικός, οδήγησε τους Μαδριλένους στην κατάκτηση του UEFA Champions League το 2016 και το 2017 κι εάν η Ρεάλ επικρατήσει στο Κίεβο, θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο σε τρεις συνεχόμενες σεζόν.

Ο Ζιντάν είναι ήδη, ο μόνος προπονητής που υπερασπίστηκε τον τίτλο στο Champions League και ο πρώτος μετά τον Αρίγκο Σάκι (με την Μίλαν το 1989 και 1990 το κύπελλο πρωταθλητριών) που κατέκτησε διαδοχικά κορυφαία τουρνουά.

Εάν τα καταφέρει ξανά στο Κίεβο με την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα έχει κερδίσει το τρόπαιο τρεις φορές. Ο Μπόμπ Πέισλι ήταν ο πρώτος που το πέτυχε, όταν η Λίβερπουλ κέρδισε την Ρεάλ Μαδρίτης το 1981.
Ο Κάρλο Αντσελότι κατάφερε το ίδιο στην εποχή του Champions League, όταν η επιτυχία του με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2014, ακολούθησε εκείνες του 2003 και το 2007 με την Μίλαν. Επίσης σαν παίκτης ο Αντσελότι έχει κερδίσει άλλες δύο φορές το τρόπαιο, το 1989 και 1990, ενώ ο Ζιντάν μία, το 2002 με την Ρεάλ στον τελικό απέναντι στην Λεβερκούζεν το 2002.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ