ΕΕ προς ΗΠΑ: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν - iefimerida.gr

ΕΕ προς ΗΠΑ: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Η Φεντερίκα Μογκερίνι (Φωτογραφία: AP/ Geert Vanden Wijngaert)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΕ διεμήνυσε σήμερα στις ΗΠΑ, διά στόματος Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη διεθνή συμφωνία που έχει συναφθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας με τις δηλώσεις της απάντησε στα όσα είπε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος έθεσε τους αυστηρούς όρους της Ουάσινγκτον στο Ιράν, προκειμένου να συναφθεί μια νέα συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Η ομιλία του Πομπέο δεν έδειξε πως η αποχώρηση από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (σ.σ. η επίσημη ονομασία της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν) είχε κάνει ή έκανε την περιοχή ασφαλέστερη από την απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων ή πως θα μας φέρει σε καλύτερη θέση να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά του Ιράν σε τομείς εκτός της ΚΟΣΔ», δήλωσε η Μογκερίνι.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη ΚΟΣΔ», κατέληξε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ