Συγχαρητήρια του Πούτιν σε Μαδούρο για την επανεκλογή -Ζήτησε να γίνει εθνικός διάλογος

Την ώρα που οι ΗΠΑ, η ΕΕ και αρκετές χώρες διεμήνυαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Νικολάς Μαδούρο για την επανεκλογή του.

Παράλληλα, του ευχήθηκε επιτυχία απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά ζήτησε και να γίνει εθνικός διάλογος, καθώς η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών.

Ο Πούτιν, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, εύχεται «καλή υγεία και επιτυχία» στον Μαδούρο και ζητά «την έναρξη εθνικού διαλόγου προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ενέργειες του Μαδούρο θα είναι τέτοιες ώστε να συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε τη στάση των άλλων χωρών. «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο όταν η νομιμότητα μιας εκλογικής διαδικασίας δεν εξαρτάται μόνο από τη στάση των διεθνών παρατηρητών αλλά και από τις απόψεις που διατυπώνουν εκ των προτέρων ορισμένες χώρες», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ