Συγχαρητήρια του Πούτιν σε Μαδούρο για την επανεκλογή -Ζήτησε να γίνει εθνικός διάλογος - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια του Πούτιν σε Μαδούρο για την επανεκλογή -Ζήτησε να γίνει εθνικός διάλογος

Φωτογραφία: AP/ Mikhail Klimentyev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι ΗΠΑ, η ΕΕ και αρκετές χώρες διεμήνυαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Νικολάς Μαδούρο για την επανεκλογή του.

Παράλληλα, του ευχήθηκε επιτυχία απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά ζήτησε και να γίνει εθνικός διάλογος, καθώς η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών.

Ο Πούτιν, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, εύχεται «καλή υγεία και επιτυχία» στον Μαδούρο και ζητά «την έναρξη εθνικού διαλόγου προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ενέργειες του Μαδούρο θα είναι τέτοιες ώστε να συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε τη στάση των άλλων χωρών. «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο όταν η νομιμότητα μιας εκλογικής διαδικασίας δεν εξαρτάται μόνο από τη στάση των διεθνών παρατηρητών αλλά και από τις απόψεις που διατυπώνουν εκ των προτέρων ορισμένες χώρες», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ