Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα - iefimerida.gr

Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα

Φωτογραφία: #GrowYourBusiness από την COSMOTE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 8ο digital training #GrowYourBusiness από την COSMOTE για το οποίο οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιφέρειας και... όχι μόνο, επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά σεμινάρια που θέτουν ως μοναδικό στόχο να προσφέρουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις που θα χρειαστούν στη φαρέτρα τους προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε, γνωρίζουν πολύ μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος σπεύδει να αφομοιώσει εκείνα τα ψηφιακά εργαλεία που θα προσδώσουν περαιτέρω ώθηση στην επιχείρησή του. Η ουσιαστική επένδυση βρίσκεται στη μετάδοση της γνώσης.

Το σεμινάριο εστίασε στη μετάδοση των σύγχρονων τάσεων της ψηφιακής εποχής, όπως αυτές απορρέουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις καταναλωτικές συνήθειες της εποχής μας που... διαρκώς αλλάζουν, αλλά και την εξοικείωση με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία.

Ας σημειωθεί, ότι μόνο το 2017 σε αυτά τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια της COSMOTE συμμετείχαν περισσότερες από 1.800 επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ πλέον η ζήτηση έχει υπερβεί κάθε προσδοκία. Πολλές μεμονωμένες πόλεις και νησιά της χώρας μας επιθυμούν να φιλοξενήσουν αυτό το σεμινάριο προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί η γνώση που η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών προσφέρει, σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα  | iefimerida.gr 0

Το iefimerida.gr παρακολούθησε από κοντά το τελευταίο σεμινάριο #GrowYourBusiness που έλαβε χώρα στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας και σας παραθέτει τις εντυπώσεις του!

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοxείου Horizon Blu, δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό που από νωρίς το πρωί κατέκλυσε τον χώρο, να γνωρίσει και να εναρμονιστεί με τα ψηφιακά εργαλεία που με την ορθή χρήση τους μπορούν να προσδώσουν εκείνη την ώθηση στην επιχείρησή τους που θα τους αποφέρει πολλαπλά οφέλη, παρέχοντας ταυτόχρονα στον πελάτη τους τις καλύτερες υπηρεσίες που ολοένα και περισσότερο, σ΄ έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, αποζητεί.

«Τι ιστορία έχουμε να πούμε στους πελάτες μας;», πρέπει να μας απασχολήσει επεσήμανε ο εκπαιδευτής κ. Βασιλειάδης, ο οποίος ταυτόχρονα συμπλήρωσε πως εκείνο που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα δεν είναι η «πατέντα» που κάθε επιχειρηματίας θα σκεφθεί προκειμένου να κάνει τη δική του επιχείρηση μοναδική αυξάνοντας τα κέρδη, όπως παλαιότερα, αλλά η ιδέα! Αυτή είναι πλέον που κερδίζει. Στη βάση αυτή ανέπτυξε την δική του εισήγηση αφού προηγουμένως τόνισε πως είναι: «οι εξαιρετικές εμπειρίες εκείνες που παράγουν δυνατές ιστορίες». Ιστορίες επιτυχίας.

Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα  | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ο έτερος εισηγητής κ. Μπακόπουλος επεδίωξε να μεταφέρει πρακτικά πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αποφέρουν βελτίωση στην εικόνα της επιχείρησης και η ενδεδειγμένη χρήση τους θα φέρει πιο κοντά όλο και πιο πολλούς υποψήφιους καταναλωτές.

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα «μυστικά» για το e-Commerce, το οποίο φυσικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και πως μπορεί μια επιχείρηση να αναπτύξει την δική της ιστοσελίδα που θα ενισχύσει σημαντικά την εικόνα της στον ψηφιακό κόσμο, ο οποίος πλέον, τείνει να καθίσταται εφικτός για όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους εισηγητές τις όποιες απορίες τους, ενώ αποχαιρέτισαν παίζοντας ένα ιδιαίτερο διαδραστικό παιχνίδι μέσα από τα κινητά τους και ο πιο γρήγορος, όπως πάντα, ήταν και ο νικητής.

Όσο... για το πως γνωρίστηκαν όλοι μεταξύ τους, μέσα σε 3 λεπτά, η απάντηση στο επόμενο #GrowYourBusiness από την COSMOTE!

Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα  | iefimerida.gr 2
Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα  | iefimerida.gr 3

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου είχαμε την ευκαιρία να απευθύνουμε κάποιες ερωτήσεις στον κύριο Θάνο Φαλάγγα, Διευθυντή Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Δεδομένης της μεγάλης αποδοχής που γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Πράγματι, τα σεμινάρια του #GrowYourBusiness είχαν πολύ μεγάλη απήχηση και σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Οι συμμετοχές από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 2.000 σε 8 ελληνικές πόλεις, ενώ μέσα στον Ιούνιο έρχονται η Λαμία και η Ξάνθη.

Αυτό που διαπιστώσαμε από τα σεμινάρια αλλά και συζητώντας με τους συμμετέχοντες, είναι ότι οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να μειώσουν τα κόστη και να βελτιώσουν τη θέση τους στο ψηφιακό περιβάλλον. Είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν νέες έξυπνες λύσεις και digital εργαλεία.

Το Digital Training είναι μόνο η αρχή. Στο πλαίσιο του #GrowYourBusiness θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση, με στόχο να φέρουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιο κοντά στα νέα ψηφιακά μέσα και τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνολογίας. Θα δείτε σύντομα τις επόμενες ενέργειές μας.

O Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ

Γιατί αξίζει κανείς να αφιερώσει μια ολόκληρη ημέρα από την δουλειά του προκειμένου να παρακολουθήσει το σεμινάριο;

O ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι το κλειδί για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μπορεί για κάποιες επιχειρήσεις να είναι μία δύσκολη μετάβαση, είναι όμως πολύ σημαντική, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητά τους. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εξελιχθούν, ακόμα και να ανταγωνιστούν εταιρείες του εξωτερικού, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και εργαλεία. Το πρώτο βήμα είναι να αντιληφθούν την αναγκαιότητα αυτή και αμέσως μετά να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να μην μείνουν πίσω στην εξέλιξη.

Με το πρόγραμμα του GrowYourBusiness, η COSMOTE δίνει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να γνωρίσουν τα σύγχρονα digital εργαλεία. Να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και εκείνες των ανθρώπων τους. Να δουν ποιες λύσεις τους ταιριάζουν καλύτερα και να τις υιοθετήσουν. Συνεπώς, πιστεύω ότι αξίζει τον χρόνο τους.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για κάθε επιχείρηση μετά την έμπνευση και την εκπαίδευση που έλαβε από το digital training της COSMOTE;

Με τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που αποκομίζουν από τα digital trainings του #GrowYourBusiness, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν την αρχή, ώστε την επόμενη μέρα να αναζητήσουν νέες λύσεις, νέους τρόπους αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων και να πάνε μπροστά.

Πρωταρχικός στόχος των σεμιναρίων είναι να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης. Να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών, τις συνήθειες του σήμερα. Να καταλάβουν ότι η ψηφιακή τους παρουσία και προβολή είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Θέλουμε το σεμινάριο να αποτελέσει αφετηρία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Mεγάλη ανταπόκριση στο #GrowYourBusiness της Cosmote στην Καλαμάτα  | iefimerida.gr 5

Το όμορφο ταξίδι... συνεχίζεται!

Επόμενοι προορισμοί: Ξάνθη και Λαμία. Σε αυτές τις δυο πόλεις θα φιλοξενηθούν τα επόμενα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια της COSMOTE.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στην Ξάνθη, στο Ξενοδοχείο Elisso θα είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου η πόλη της Λαμία, όπου το δωρεάν σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων στο Νέο Βιοκλιματικό Κτίριο Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας.

Εκείνοι που θα τα επιλέξουν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν την παρουσία της εταιρείας τους στο διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στα social media, καθώς και για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 2.000, σε 8 πόλεις της Ελλάδας ενώ οι επιχειρήσεις που έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι όσες έχουν ως δραστηριότητα το εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η συμμετοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

Ολοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε αυτό το ειδικό microsite, ενώ, τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο του #GrowYourBusiness, η COSMOTE προγραμματίζει νέες δράσεις που θέτουν ως στόχο την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ COSMOTE EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ