Στην Γερμανία το 46% των ελληνικών κρασιών - iefimerida.gr

Στην Γερμανία το 46% των ελληνικών κρασιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την σκληρή στάση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και την αποδοκιμασία μερίδας γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη χώρα μας, το Ελληνικό προϊόν έχει την τιμητική του στο τραπέζι των Γερμανών καταναλωτών.

Σύμφωνα με ανάλυση των εξαγωγικών στατιστικών δεδομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), η Γερμανία παραμένει, για το 2010, πρώτη χώρα προορισμού των ελληνικών εξαγωγών και αντιπροσωπεύει το 46% στο σύνολο των εξαγωγών του κλάδου. Ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Γαλλία με μερίδιο 11,5% και 9,4% αντίστοιχα στο σύνολο.

Η Γερμανία μολονότι είναι η ένατη - μεγαλύτερη παραγωγός κρασιού στον κόσμο, παράγοντας περίπου 1,2 δισ. μπουκάλια ετησίως, λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος είναι περιορισμένες οι ποικιλίες των καλλιεργίσιμων σταφυλιών.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Καναδάς, που απορροφά το 5,2% των εξαγωγών, και η Κύπρος με 4,26%. Αντίθετα, τις λιγότερες εξαγωγές πραγματοποιεί η Ελλάδα σε Λουξεμβούργο, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λευκορωσία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 0,4% των και η Ρουμανία το 0,3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ