Οργή στη Γερμανία για τα συνεχή ρατσιστικά σχόλια στη μετάδοση του γάμου Μέγκαν-Χάρι - iefimerida.gr

Οργή στη Γερμανία για τα συνεχή ρατσιστικά σχόλια στη μετάδοση του γάμου Μέγκαν-Χάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική δέχθηκε ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ZDF, για την «ρατσιστική» κάλυψη του βασιλικού γάμου της Βρετανίας το Σάββατο.

Οργή στη Γερμανία για τα συνεχή ρατσιστικά σχόλια στη μετάδοση του γάμου Μέγκαν-Χάρι  | iefimerida.gr 0

Οι εκφωνητές γοητεύτηκαν από το πώς οι Αφροαμερικανοί ίσιωσαν τα μαλλιά τους, αναφέρθηκαν επανειλημμένα στην Μέγκαν Μαρκλ και τους μαύρους καλεσμένους ως «εξωτικοί» και είπαν πως η χορωδία στο γάμο τραγουδούσε «όμορφα μαύρα», ανέφερε ο γερμανικός διεθνής ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, Deutsche Welle.

H γερμανική έκδοση της Huffington Post διαμαρτυρήθηκε: «Ο σταθμός δεν σταματά να δίνει έμφαση στο γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ είναι... μαύρη. Μαύρη, μαύρη, μαύρη. Μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για καπέλα, σας παρακαλώ;»

Οργή στη Γερμανία για τα συνεχή ρατσιστικά σχόλια στη μετάδοση του γάμου Μέγκαν-Χάρι  | iefimerida.gr 1

Σε ένα σημείο, ένας δημοσιογράφος του ZDF αναρωτήθηκε: «Είναι αυτά ράστα στα μαλλιά της μητέρας της Μέγκαν;» Κι ένας άλλος απάντησε, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Είναι κατσαρά μαλλιά που με κάποιον τρόπο έχουν ισιώσει, όπως κάνει και η Μέγκαν πιθανώς όλη την ώρα».

Οργή στη Γερμανία για τα συνεχή ρατσιστικά σχόλια στη μετάδοση του γάμου Μέγκαν-Χάρι  | iefimerida.gr 2

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δέχθηκε κριτική με emails, στο Twitter και δια τηλεφώνου. Το ZDF δεν έχει απολογηθεί για την κάλυψη του βασιλικού γάμου, αλλά δήλωσε στην Deutsche Welle ότι «παίρνουμε σοβαρά την κριτική των τηλεθεατών μας». Η εκπρόσωπος του ZDF ανέφερε επίσης πως το δίκτυο επαινέθηκε για την κάλυψη του γάμου.

Ένα tweet που εξέφραζε τη διαμαρτυρία του σχετικά με την κάλυψη ανέφερε: «Αγαπητό zdf, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό πως η γενεαλογία της Μέγκαν είναι το θέμα των δημοσιογράφων σας. Αν η Μέγκαν ήταν λευκή, με τι θα ασχολούνταν; Παρακαλώ να τα αντιμετωπίσετε εξίσου».

Liebes @zdf, es NERVT gewaltig, dass Meghan's Abstammung für die Berichterstatter DAS Thema ist. Wenn Meghan Weiß wäre, worüber würden die sich aushecheln? Behandelt sie bitte doch gleichwertig. #RoyalWedding

Ένα άλλο tweet, μεταφρασμένο από την DW, πρότεινε σαρκαστικά ένα παιχνίδι με σφηνάκια του βρετανικού ποτού Pimm κάθε φορά που το ZDF ανέφερε το «αφροαμερικανικό υπόβαθρο».

Bei jedem „Sie hat ja einen afroamerikanischen Hintergrund“ einen Pimms trinken. #zdfroyal #royalwedding2018 #royalwedding

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ