Θεσσαλονίκη: Η Ενωση Ξενοδόχων καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Η Ενωση Ξενοδόχων καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Αποτρόπαια πράξη που πλήττει την εικόνα της πόλης" χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, την επίθεση κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η Ένωση Ξενοδόχων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Σάββατο 19 Μαΐου.

Θεωρούμε ότι η επίθεση, αποτελεί αποτρόπαια πράξη που πλήττει την εικόνα της Θεσσαλονίκης, τους πολίτες της και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας. Ευχόμαστε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ξεπεράσει γρήγορα την άσχημη εμπειρία που έζησε".

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα του Σαββάτου, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αρχικά κάποιοι εξύβρισαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε και τον έσπρωξαν, τον κλώτσησαν, ενώ κάποια στιγμή ο κ. Μπουτάρης έπεσε κάτω. Ενώ οι συνοδοί του προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν, κάποιοι ακολούθησαν και όταν ο δήμαρχος έφτασε στο αυτοκίνητό του, άρχισαν να κλωτσούν την πόρτα και επιχείρησαν να σπάσουν το τζάμι.

Η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) σε σημερινή ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: "ενώνει τη φωνή της με όλο το δημοκρατικό κόσμο, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την επίθεση των τραμπούκων στον Γιάννη Μπουτάρη, πρώτο πρόεδρό της και ξεχωριστό μέλος της αμπελοοινικής κοινότητας. Χρέος της Πολιτείας είναι η άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών αλλά και η λήψη μέτρων που θα θέσουν τέλος στα φαινόμενα βίας και μισαλλοδοξίας στο δημόσιο βίο. Η ΕΔΟΑΟ νοιώθει αλληλέγγυη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον απροκατάληπτο λόγο του, εκτιμώντας ότι η δημοκρατία προάγεται μόνον με τη νηφαλιότητα και τη λογική".

Για εικόνες που δεν συνάδουν με δημοκρατική χώρα κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), σε ανακοίνωσή του για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σημειώνει: «Κύριο χαρακτηριστικό στις δημοκρατίες αποτελεί ο πλουραλισμός απόψεων και ιδεών. Σε καμία περίπτωση η διαφωνία δεν μπορεί να εκφράζεται με ωμή βία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ