Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη έξω από υποκατάστημα τράπεζας - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη έξω από υποκατάστημα τράπεζας

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος τράπεζας στην ανατολική Θεσσαλονίκη στις 6 Μαΐου 2018, ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Μαύρος Πυρήνας Οργής».

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα αναφέρει πως στόχος ήταν τόσο η πρόκληση υλικών ζημιών, όσο και η διατάραξη της «ήρεμης και ειρηνικής κοινωνία της περιοχής».

«Ορκισμένοι εχθροί του σάπιου κράτους και της γεμάτης μιζέρια και εκμετάλλευση κοινωνίας . Κάθε φωτιά, για εμάς είναι μια πράξη ελευθερίας. Στεκόμαστε απέναντι στη σαπίλα της πόλης, και είμαστε πλέον έτοιμοι να ανατρέψουμε αυτό που βιώνουμε καθημερινά - τόσα χρόνια, την όρεξη για αδράνεια! Με μόνη μας σκέψη, την επίθεση, Σάββατο βράδυ- ημέρα διασκέδασης – ξέφρενης – καταχρήσεων, πάρτι και χημείας για «συντρόφους» και μη, εμείς επιλέξαμε να οργανωθούμε και να επιτεθούμε σε με φιλήσυχη γεμάτη « ασφάλεια», εταιρίες σεκιούριτι και κάμερες - γειτονιά», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Η επίθεση μας είχε, ως στόχους – εκτός από την πρόκληση υλικών καταστροφών, λόγω του μίσους και της απέχθειας που έχουμε για τις τράπεζες – να Αναταράξει την ήρεμη και «ειρηνική» κοινωνία της περιοχής.

Ήρθε ο καιρός για μια νέα Αναρχία, την Αναρχία της Πράξης.

Μαύρος Πυρήνας Οργής», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζα γκαζάκια αναληψη ευθυνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ