Βενεζουέλα: Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή -11 νεκροί και 28 τραυματίες - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή -11 νεκροί και 28 τραυματίες

Εξέγερση με 11 νεκρούς σε φυλακή στη Βενεζουέλα (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MIGUEL GUTIERREZ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν, σε εξέγερση σε φυλακή στην Πολιτεία Λάρα της Βενεζουέλα.

Νεκροί είναι 9 κρατούμενοι και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη εξέγερση σε φυλακή της χώρας, μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή τη φορά ξέσπασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φένιξ και σύμφωνα με ΜΚΟ, που επικαλέστηκε μαρτυρίες συγγενών κρατουμένων, μια ομάδα φυλακισμένων άρπαξε το όπλο φύλακα και ακολούθησαν αψιμαχίες και ανταλλαγή πυρών για περίπου 20 λεπτά.

Οι κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ οι δύο φύλακες που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρια, δήλωσε η υπουργός Σωφρονιστικών Υπηρεσιών, Ίρις Βαρέλα.

Την Τετάρτη είχε ξεσπάσει εξέγερση στη φυλακή Ελικόιντ του Καράκας, όπου κρατούνται και πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης του Μαδούρο. Δεν αναφέρθηκαν νεκροί στην εξέγερση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα εξέγερση φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ