Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία της νύχτα ως εργένισσα θα περάσει η Μέγκαν Μαρκλ και όπως είθισται θα μείνει χωριστά από τον μέλλοντα σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι.

Το ζευγάρι θα «χωρίσει» προσωρινά μετά το απογευματινό τσάι που θα έχει με την βασίλισσα Ελισάβετ, τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους και τη μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ.

Η ηθοποιός, όπως ορίζει η παράδοση, θα αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της και μαζί με τη μητέρα της θα κατευθυνθούν στο ξενοδοχείο Cliveden House, όπου και θα περάσει το βράδυ της με τις κοντινές της φίλες.

Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το ξενοδοχείο που θα μείνει έχει τη δική του ιστορία, καθώς από εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο...

Η περιβόητη υπόθεση Προφιούμο

Ηταν το 1961, όταν στο Cliveden House έφτασε η 19χρονη Κριστίν Κίλερ, μία από τους ελάχιστους καλεσμένους του ιδιοκτήτη Λόρδου Αστορ. Η 19χρονη μαζί με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους απολάμβανε εορτασμούς στους υπέροχους κήπους του σπιτιού.

Εκεί, βρισκόταν και ο Τζον Προφιούμο, υπουργός Πολέμου, και η σύζυγός του γνωστή ηθοποιός Βαλερί Χόμπσον.

Η συνάντηση της Κίλερ και του Προφιούμο εκτυλίχθηκε σε σύντομη ερωτική σχέση και σε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο, καθώς η 19χρονη ήταν ερωμένη του Γιεβγκένι Ιβανόφ, αξιωματικού του σοβιετικού Ναυτικού και στρατιωτικού ακολούθου της σοβιετικής πρεσβείας.

Η ερωτική τους σχέση μπορεί να κράτησε μόνο μερικές εβδομάδες, ωστόσο, στοίχισε ανεπιστρεπτί στον Προφιούμο την πολιτική του καριέρα, ενώ έμεινε στη βρετανική ιστορία ως «υπόθεση Προφιούμο».

Η Κριστίν Κίλερ
Ο Τζον Προφιούμο

Και αυτό γιατί, ο Τύπος αποκάλυψε, ένα χρόνο αργότερο, το ειδύλλιο και τη σχέση που είχε η Κίλερ με τον Ιβάνοφ. Το σκάνδαλο συγκλόνισε τη βρετανική κοινή γνώμη και ο Προφιούμο κατηγορήθηκε εμμέσως από τις εφημερίδες για εσχάτη προδοσία, καθώς δημοσιεύματα άρχισαν να αναρωτιούνται πόσα μυστικά κατέληξαν στη Μόσχα μέσω της Κίλερ, την ώρα που ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν πάνω από την υφήλιο.

Στην Κριστίν Κίλερ έχουν αποδοθεί οι επαγγελματικές ιδιότητες της χορεύτριας σε καμπαρέ, της σερβιτόρας, της ηθοποιού αλλά και της αδήλωτης πόρνης πολυτελείας.

Ο Προφούμιο, που δεν είχε ιδέα για τη σχέση της 19χρονης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, διαψεύδοντας τη σχέση με την Κίλερ. Το 1963, αρνήθηκε ξανά οποιαδήποτε σχέση, ωστόσο, οι πιέσεις της αντιπολίτευσης και του Τύπου τον λύγισαν. Παραδέχθηκε πως είπε ψέματα για να προστατεύσει την οικογένειά του και μετά παραιτήθηκε.

Ο Τζον Προφιούμο

Η κατηγορία ότι ο Προφιούμο έδινε κρατικά μυστικά στον Ιβανόφ ουδέποτε αποδείχθηκε και πιθανότατα δεν ήταν αληθής, αλλά σε μία Αγγλία που συγκλονιζόταν από το τριπλό χτύπημα Κιμ Φίλμπυ - Ντόναλντ Μακλίν - Γκάι Μπέρτζες, ο Προφιούμο δυσκολεύτηκε πολύ να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος. Οδηγήθηκε στην παραίτηση και η πολιτική του σταδιοδρομία τερματίστηκε.

Χρόνια αργότερα, το 2013 η Κίλερ, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατασκοπείας του Ψυχρού Πολέμου, παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ότι πρόδωσε τη χώρα της, τη Βρετανία. Ομολόγησε πως έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο σε δίκτυο κατασκοπείας που διοχέτευσε απόρρητα κρατικά μυστικά για τις κινήσεις πυραύλων στη Δύση, στους Σοβιετικούς.

«Ημουν κατάσκοπος και δεν είμαι περήφανη γι' αυτό. Η αλήθεια είναι ότι πρόδωσα τη χώρα μου», δήλωσε η ίδια. Και συμπλήρωσε: «Προσπάθησα να το σταματήσω. Ομως ήμουν πολύ φοβισμένη. Τώρα που για πρώτη φορά ομολογώ τις πράξεις μου, νιώθω απελευθερωμένη από ένα πολύ μεγάλο συναισθηματικό φορτίο».

Η Κρίστεν Κίλερ

Εικόνες από το πολυτελές ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Το ξενοδοχείο που θα μείνει απόψε η Μάρκλ -Εκεί ξεκίνησε ένα ερωτικό-κατασκοπευτικό σκάνδαλο [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Φωτογραφίες: AP & Cliveden House

Με πληροφορίες wikipedia & clivedenhouse

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ