Oταν η φίλη σου από τη Γαλλία γνωρίζει το καφέ του Μουσείου δίπλα στο σπίτι σου, ενώ εσύ όχι - iefimerida.gr

Oταν η φίλη σου από τη Γαλλία γνωρίζει το καφέ του Μουσείου δίπλα στο σπίτι σου, ενώ εσύ όχι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μένει δίπλα, σχεδόν, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Δύο δρόμους παραπέρα είναι το Κυκλαδικό Μουσείο, λίγο παρακάτω το Βυζαντινό και το Πολεμικό. Σε απόσταση λίγων μέτρων είναι το Σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στην οδό Κριεζώτου -παράρτημα του Μπενάκη και επί της Πανεπιστημίου το Νομισματικό Μουσείο. Και πάει λέγοντας.

Κι ας ζει τόσα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, έχει αφήσει τους ρυθμούς της καθημερινότητας να την απορροφήσουν. Και υποστηρίζει ότι ανάμεσα στο σπίτι, τη δουλειά, τα παιδιά, που να βρει χρόνο για μουσεία....

Μια Γαλλίδα φίλη της από τα φοιτητικά χρόνια στο Παρίσι την ειδοποίησε ότι έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και πριν φύγει για τα νησιά, θα μείνει δύο-τρεις μέρες στην Αθήνα... Η δική μας, η Αθηναία την πήγε στην Ακρόπολη και φυσικά μια βόλτα στην Πλάκα.

«Γιατί δεν πάμε για καφέ στην ταράτσα του Μουσείου Μπενάκη», της πρότεινε η Γαλλίδα.... Ντράπηκε. Εμενε εκεί κοντά και εκτός από το ότι δεν είχε πάει ποτέ να επισκεφτεί το μουσείο, αγνοούσε πλήρως και την ταράτσα του. Που το ήξερε η παλιά της συμφοιτήτρια;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσείο καφέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ