Aυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα των λαϊκιστών για την Ιταλία - iefimerida.gr

Aυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα των λαϊκιστών για την Ιταλία

Ματέο Σαλβίνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο το κυβερνητικό σχέδιο με τη Λέγκα του Βορρά, που υπόσχεται δαπάνες και αναμένεται να φέρει την Ιταλία σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία του ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρων (M5s) με τον Ματέο Σαλβίνι, που θα τεθεί σε διαδικτυακή ψηφοφορία για τα εγγεγραμμένα μέλη του M5s, προβλέπει μεταξύ άλλων:

Το «Συμβόλαιο για την κυβέρνηση της Αλλαγής» παραθέτει 30 σημεία σε 57 σελίδες
  • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 780 ευρώ μηνιαίως, χρηματοδοτούμενο εν μέρει από την ΕΕ
  • Δεν γίνεται καμία αναφορά σε δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή την ΕΕ
  • Ούτε και κάποια αναφορά σε σχέδια για να ζητηθεί διαγραφή χρέους από την ΕΕ
  • Φορολογικοί συντελεστές 15% και 20% για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα καθώς και φοροαπαλλαγές
  • Συμφωνία για την επίτευξη των στόχων του Μάαστριχτ
  • Περιορισμένες δαπάνες για ενίσχυση της ανάπτυξης

Αναφορικά με το μεταναστευτικό Λέγκα και M5s αξιώνουν την «αναγκαστική και αυτόματη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ» και την επανεξέταση των αποστολών περιπολίας και διάσωσης στη Μεσόγειο.

«Αυτό το κυβερνητικό συμβόλαιο δεσμεύει δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι και παραμένουν εναλλακτικές να σεβαστούν και να πετύχουν ό,τι υποσχέθηκαν στους πολίτες», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Εφόσον οι οπαδοί των δύο κομμάτων εγκρίνουν το πρόγραμμα στην ανεπίσημη ψηφοφορία που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε κεντρικές πλατείες το επόμενο τριήμερο, τότε η νέα κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει τη θητείας της την ερχόμενη εβδομάδα -αρκεί να πει το «ναι» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πρωθυπουργό, πάντως, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει -αν και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι κανένας εκ των Ντι Μάιο, Σαλβίνι.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας το χρηματιστήριο στο Μιλάνο χτύπησε κόκκινο, με τις μετοχές -ειδικά τις τραπεζικές- να καταγράφουν τις βαρύτερες απώλειες αυτό το μήνα και το σπρεντ των ιταλικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να παίρνει την ανιούσα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ