Τραμπ σε Τουσκ για το «κακός εταίρος»: «Σκασίλα μου πώς με χαρακτηρίζεις»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Ο Τραμπ είπε ότι δεν τον νοιάζει η κριτική από τον Ντόναλντ Τουσκ και κατηγόρησε την ΕΕ ότι είναι κακός εμπορικός εταίρος για τις ΗΠΑ.

«Χάσαμε 151 δισ. δολάρια πέρυσι στις συναλλαγές μας με την Ευρώπη», δήλωσε αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την ΕΕ.

«Μπορούν να με αποκαλούν όπως θέλουν. Αν ήμουν στη θέση τους θα με έβριζα κι εγώ γιατί αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί άλλο», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ντόναλντ Τρουσκ περί «καπριτσιόζικης συμπεριφοράς της αμερικανικής κυβέρνησης» στο θέμα του Ιράν και των δασμών και τη μπηχτή κατά του Τραμπ: «με τέτοιους φίλους, τι τους θέλουμε τους εχθρούς»...

«Θα μπορούσα να πω κι εγώ το ίδιο», σχολίασε ο Τραμπ. «Κοιτάξτε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπάρξει απαίσια απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με το εμπόριο, απαίσια προς τους εργάτες μας...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ