Economist: «Πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» - iefimerida.gr

Economist: «Πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Economist
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονες δόσεις βρετανικού χιούμορ, ο Economist αναφέρει πως η Ελλαδα βρίσκεται «σε σταθερή πορεία, παραδόξως» και προβλέπει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το βρετανικό περιοδικό εκτιμά ότι οι πρόωρες εκλογές «θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση», ενώ θεωρεί πολύ πιθανό το σχηματισμό κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν σημαντικά τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, την ώρα την πόρτα του Κοινβοβουλίου χτυπούν κόμματα όπως η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει ξαναμπεί στη Βουλή. Πόση αξία θα έχουν όμως;», διερωτάται το περιοδικό.

Η επιθεώρηση συμπληρώνει ότι ΠαΣοΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, ενώ εκτιμά πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του σοσιαλιστικού κόμματος.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο ισχύων εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, για να εξασφαλιστεί ένα στοιβαρό μπλοκ εξουσίας.

Μάλιστα ο Economist δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πολλοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στις θέσεις τους, τονίζοντας ότι ακόμα και ο νυν πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ενδεχομένως να μείνει στην κυβέρνηση στη θέση του αντιπροέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ