Σκληρό ροκ σήμερα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis -Θα ζητήσει εκλογές ο Μητσοτάκης - iefimerida.gr

Σκληρό ροκ σήμερα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis -Θα ζητήσει εκλογές ο Μητσοτάκης

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ αναμένεται να κινηθεί η αντιπολίτευση, κατά την συζήτηση του πορίσματος για την υπόθεση Novartis, σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής.

Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για αυταπόδεικτη σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του. Σημειώνουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού αρχικά αποφάσισε πως η Βουλή είναι αρμόδια να εξετάσει την υπόθεση, αμέσως μετά στην προανακριτική αναλώθηκε μόνο στο να υποστηρίξει πως τελικά είναι αναρμόδια και αυτό θα κληθούν να στηρίξουν σήμερα οι βουλευτές των δύο κυβερνητικών εταίρων. Όπως σημειώνουν στην Πειραιώς οι μεθοδεύσεις αυτές, πλήττουν το κύρος της Βουλής, κάτι το οποίο αναμένεται να τονίσει και στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιθανό να επαναφέρει το αίτημα του για εκλογές, προκαλώντας τον κ. Τσίπρα, αν όντως πιστεύει πραγματικά ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένα κύκλος για την χώρα, να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες να κριθούν από τους πολίτες όσα υποστηρίζει ότι έκανε η Κυβέρνηση σε αντιπαράθεση με το δικό μας πρόγραμμα», είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας πριν τρεις εβδομάδες στου τομεάρχες του κόμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί και στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, επιμένοντας στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δοθεί η δυνατότητα στους έλληνες του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο των ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης και θα υποστηρίξει ότι άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρότασή της Νέας Δημοκρατίας έχει ταξικό χαρακτήρα. Διότι αφορά κυρίως τους πιο αδύναμους οικονομικά, αφού οι πιο πλούσιοι έχουν την άνεση να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της στάσης του, ήδη, από χθες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβαλε στο αρχείο, χωρίς να έχει κάνει καμία έρευνα, την μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Σαμαράς κατά του κ. Τσίπρα και του κ. Παπαγγελόπουλου για σκευωρία. «Αντιλαμβάνομαι το φόβο της Κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από τη διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν», είχε δηλώσει ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Πρωθυπουργός στην ομιλία του, δεν θα αναφερθεί μόνο στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του για σκευωρία αλλά αναμένεται να κάνει μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία για τα τρέχοντα θέματα, τόσο στην οικονομία, όσο και στα εθνικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Δημοκρατία ολομέλεια Βουλής Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ