Σαν σε σαπουνόπερα -Τα 10 λάθη του παλατιού που οδήγησαν στο φιάσκο με την οικογένεια της Μέγκαν Μαρκλ - iefimerida.gr

Σαν σε σαπουνόπερα -Τα 10 λάθη του παλατιού που οδήγησαν στο φιάσκο με την οικογένεια της Μέγκαν Μαρκλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία μοιάζει βγαλμένη από το σενάριο μιας υπερβολικά τραβηγμένης σαπουνόπερας. Η όμορφη νεαρή πρωταγωνίστρια βρίσκεται στα πρόθυρα από το να πραγματοποιήσει το όνειρό της να παντρευτεί τον πρίγκιπά της, θυσιάζοντας τη σταδιοδρομία της και την χώρα της για να ακολουθήσει την καρδιά της.

Αλλά η μοίρα φαίνεται αποφασισμένη να συνωμοτήσει εναντίον της.

Ο πατέρας της, τον οποίο λατρεύει, αλλά είναι ένας άνδρας με πολλά προβλήματα, κάνει επέμβαση καρδιάς λίγες ημέρες πριν το γάμο. Στενοχωρημένη, στρέφεται προς τη μητέρα της, μια μοναχική αλλά παρηγορητική παρουσία, η οποία παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να την σώσει.

Εν τω μεταξύ, η ετεροθαλής αδερφή της, που σκάει από τη ζήλια της, στάζει δηλητήριο σε κάθε μικρόφωνο που βρίσκει στο διάβα της, ενώ ο υπόλοιπος αποξενωμένος οικογενειακός κύκλος, περιμένουν στωικά σαν γύπες. Θα κερδίσει η αγάπη; Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί;

Μάθετε την υπόλοιπη ιστορία στον .... βασιλικό γάμο.

Γιατί όμως τα πράγματα πήγαν τόσο στραβά; Φυσικά και για να καταλήξει το βρετανικό παλάτι σε αυτό το φιάσκο έγιναν λάθη και μάλιστα όχι ένα και δύο. Λάθη από την αρχή της σχέσης του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ τα οποία κορυφώθηκαν αυτές τις ημέρες, παραμονές του γάμου, με τα όσα έγιναν με τον πατέρα της νύφης και μέλλουσας πριγκίπισσας της Μεγάλης Βρετανίας. Δείτε τα λάθη ένα προς ένα παρακάτω:

1. Πώς το Παλάτι παρεξήγησε τα δεδομένα;
Δεν υπάρχει, αναμφισβήτητα, καμία οργάνωση σε όλο τον κόσμο με περισσότερη εμπειρία στη διοργάνωση δημόσιων γάμων, εκδηλώσεων από ότι ο βασιλικός οίκος. Κι αυτός ο γάμος φαίνεται πως αποτελεί εξαίρεση γι’ αυτόν.

Συγκεκριμένα, η διαχείριση των προσδοκιών των δύσκολων επισκεπτών και των πιεστικών παικτών είναι το φόρτε τους. Γιατί λοιπόν δεν κατάφεραν να δουν τα προβλήματα που κουβαλά αυτή η σύνθετη δυναμική οικογένεια των Μαρκλ;



Δεν σκέφτηκε κανείς τις συνέπειες από το γάμο του πρίγκιπα Χάρι με μια γυναίκα από τόσο διαφορετική κουλτούρα και τάξη, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στα ευάλωτα άτομα;

2. Γιατί κανείς δεν γκούγκλαρε την οικογένειά της;
Ακόμη και η πιο απλή αναζήτηση στο google, θα είχε σημάνει έναν μικρό συναγερμό. Δε θα μπορούσαν να είχαν λάβει έστω μερικά μέτρα, ώστε να μην χρειάζεται σήμερα να ακούμε τις αποτρόπαιες ραδιουργίες της ετεροθαλούς αδερφής της στην τηλεόραση και τα τρελά γράμματα του επίσης ετεροθαλούς αδερφού της, Τόμας Μαρκλ τζούνιορ;

Τι ήταν αυτό που τους σταμάτησε; Ανικανότητα; Υπερευαισθησία; Ή μήπως το ίδιο το ζευγάρι, χαμένοι μέσα στην αγάπη τους, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να είχε σημασία;

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, όλοι μπορεί να αναρωτιούνται αν υπάρχει έστω ένας ενήλικας υπεύθυνος στο παλάτι του Κένσινγκτον.

3. Γιατί μόνο η μαμά της πέταξε για να βρίσκεται στο πλευρό της;


Όπως και κάθε μητέρα της νύφης, η Ντόρια είναι μια βασική φιγούρα- τουλάχιστον όχι μόνο επειδή εκτός από τον πατέρα της Μέγκαν, φαίνεται πως είναι η μόνη άλλη συγγενής που έχει προσκληθεί.

Δεν είναι λοιπόν, λίγο παράξενο που πέταξε για Αγγλία μόλις χθες – τρεις ημέρες πριν το γάμο; Γιατί δεν έχει πάει ήδη από τον προηγούμενο μήνα στο παλάτι του Κένσινγκτον, να δοκιμάζει καπέλα, να επιλέγει ζαχαρωμένα αμύγδαλα και γενικά να καθοδηγεί την κόρη της μέσα από τις τελικές προετοιμασίες;

Εξάλλου, δεν συμβαίνει καθημερινά η κόρη σου να παντρεύεται έναν πρίγκιπα.

4. Γιατί να προσκαλέσει μόνο δύο μέλη της οικογένειας;
Ξέρουμε ότι οι γονείς της είναι χωρισμένοι και όχι με τους καλύτερους όρους. Αλλά δεν είναι πως η βασιλική οικογένεια δεν είναι εξοικειωμένη με το σενάριο αυτό ή γενικότερα τις δυσλειτουργικές σχέσεις.


Δείτε για παράδειγμα τον πρίγκιπα Άντριου και την Φέργκι, φαινομενικά δείχνουν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ μετά το διαζύγιό τους.

Κανείς πάντως δε φαντάζεται πως η προοπτική των συγγενών που κοιτάζουν ο ένας τον άλλον από την μία πλευρά της εκκλησίας στην άλλη, θα δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα.



5. Γιατί να εξαιρεθούν οι θείοι της;
Οι δύο θείοι της Μέγκαν, οι αδερφοί του πατέρα της, δείχνουν σοβαρά άτομα. Ο ένας, ο 75χρονος Φρεντερίκ Μαρκλ είναι επίσκοπος, με δική του εκκλησία, στην Ανατολική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία της Αμερικής (η οποία έχει περίπου 40 μέλη).

Την ίδια ώρα, ο άλλος θείος της Μέγκαν, συνταξιούχος διπλωμάτης των ΗΠΑ, ο 78χρονος Μάικλ Μαρκλ, δείχνει απόλυτα φυσιολογικός, και έχει βρεθεί στο περιθώριο, παρόλο που ήταν αυτός που βρήκε στην Μέγκαν της πρώτη της δουλειά στην αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες. «Όλο αυτό το θέμα με τα προσκλητήρια, δεν έχει πάει και πολύ καλά» είπε όταν αποδείχθηκε ότι δεν θα ήταν καλεσμένος, και πως αντ’ αυτού θα προσκληθούν διάσημα πρόσωπα, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Δεν έκανα ποτέ τίποτε για να προσβάλω την Μέγκαν. Μου φαίνεται ότι δεν το χειρίστηκαν πολύ καλά».



6. Γιατί δεν έχει γνωρίσει ο Χάρι τον μπαμπά της;
Ο Χάρι φαίνεται να περνά τη ζωή του πετώντας σε όλη τη χώρα και χαιρετώντας διαρκώς άγνωστους ανθρώπους. Σίγουρα θα μπορούσε να ξεκλέψει μερικές ώρες από το πρόγραμμά του για να πιει μια μπίρα με τον πατέρα της μέλλουσας συζύγου του.

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολες οι σχέσεις μεταξύ γαμπρού και πεθερού, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Και κάποια αμήχανη στιγμή μπροστά στον ιερέα την ώρα του γάμου, δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να κοιταχτούν οι δύο αυτοί άνδρες για πρώτη φορά.

7. Και πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδε η Μέγκαν;
Δε θα μπορούσε ο Τόμας να πειστεί να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια επίσκεψη πριν από το γάμο, εδώ και 6 μήνες που το ζευγάρι είναι αρραβωνιασμένο;

8. Γιατί οι παιδικοί φίλοι του Χάρι δεν περιλαμβάνονται στους καλεσμένους;
Γιατί οι Χάρι και Μέγκαν κάλεσαν μια σειρά από διασημότητες σε βάρος της δικής τους γενιάς νεαρών βασιλικών; Αυτό ειναι περίεργο. Προτίμησαν να καλέσουν άτομα που γνωρίζουν ελάχιστα – όπως οι Spice Girls – εις βάρος των παιδικών τους φίλων.

Στην περίπτωση του Χάρι, οι φίλοι του όπως ο 39χρονος Φρέντι Γουίνσδορ – με τον οποίο έπαιζαν όταν ήταν παιδιά – και η αδερφή του, η 37χρονη λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνσδορ, καθώς και η Λαίδη Νταβίνα Λιούις, η κόρη του δούκα του Γκούτσεστερ. Επίσης, ακόμη και η Πίππα Μίντλετον, η αδερφή της Κέιτ, δεν είναι καλεσμένη.

Δεν θέλει το ζευγάρι πραγματικούς φίλους δίπλα του; Ή μήπως έχουν σκο0πό να περάσουν τον έγγαμο βίο τους βγάζοντας selfies με τον Έλτον Τζον (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι καλεσμένος).

9. Γιατί δεν βοήθησαν τον πατέρα της Μέγκαν;
Γιατί η Μέγκαν δεν βοήθησε τον πατέρα της; Αν οι δυο τους (Μέγκαν και Χάρι) είναι τόσο αφοσιωμένοι στο να βοηθούν άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, γιατί δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τον πατέρα της, που αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα;

Λένε πως η φιλανθρωπία ξεκινά από το σπίτι και ποτέ δεν θα ήταν πιο αληθινή από ότι στην περίπτωση του Τόμας Μαρκλ. Ακόμη κι ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πεισματάρηδων, περήφανων μπαμπάδων που δυσκολεύονται να δεχτούν βοήθεια, δε θα μπορούσαν τουλάχιστον να τον βοηθήσουν έστω οικονομικά για να μετριάσει την πίεση;

10. Γιατί να κάνουν έναν μεγάλο γάμο ενώ δεν τρελαίνονται γι’ αυτή την ιδέα;
Ο Χάρι είχε αναφέρει πολλές φορές πως μισεί όλο αυτόν τον έλεγχο που έχει η βασιλική του καταγωγή και απλώς θα ήθελε να έχει την ηρεμία του. Έχει μιλήσει πολλές φορές για την εισβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την αρνητική επίδραση στην ευημερία της μελλοντικής συζύγου του.

Κάτι που είναι πραγματικά θεμιτό, δεδομένου του τι συνέβη στη μητέρα του. Γιατί λοιπόν όλο αυτό με τη φωτογράφηση σε στυλ Vogue του αρραβώνα τους, το νυφικό των 100.000 λιρών, τους 600 καλεσμένους και τις διασημότητες.

Αν ήθελαν έναν μικρό γάμο, θα μπορούσαν να το κάνουν. Αντ’ αυτού επέλεξαν όλη τη γκλαμουριά του Χόλιγουντ. Και σίγουρα όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ