Γκότσης: Πρωτόγνωρη για την Κεφαλαιαγορά η υπόθεση της Folli Follie - iefimerida.gr

Γκότσης: Πρωτόγνωρη για την Κεφαλαιαγορά η υπόθεση της Folli Follie

Ο πρόεδρος της ΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώσαμε μια δέσμη ενεργειών, η οποία είναι ικανή -όχι άμεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω- να μας δώσει αποτελέσματα τα οποία να είναι αξιόπιστα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σχετικά με την υπόθεση της Folli-Follie.

Κατά τη συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2016 και 2017) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Επιτροπή Θεσμών, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, ερωτηθείς σχετικώς με την εξέλιξη της υπόθεσης της ελληνικής εταιρείας τόσο από την πρόεδρο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για περίπτωση «πρωτόγνωρη πολύ μεγάλου μεγέθους που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά».

Αφού, ο κ. Γκότσης ανέτρεξε στην πορεία των συμβάντων μετά την έκθεση του αμερικανικού fund για την Folli-Follie και ενημέρωσε ότι η Επιτροπή προχώρησε στις ενδεδειγμένες δράσεις, ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή, στην ουσία, αναμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες, που πραγματοποιούν οι θεσμοί ή οι εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο.

Ο κ Γκότσης αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν ζήτησε αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο. Αναλόγως δε με τα πορίσματα που θα εκδοθούν από τους ελέγχους που γίνονται για το «σορτάρισμα» της μετοχής από το αμερικάνικο fund δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ο πέλεκυς να είναι βαρύς».

Ο πρόεδρος της Ε.Κ. ξεκαθάρισε ότι λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και ότι «στα 2,5 χρόνια της επιτροπής δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, ποτέ». Ωστόσο τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Ε.Κ. σε ανθρώπινο δυναμικό ιδίως στον τομέα της πληροφορικής και των ελέγχων ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και την ώρα μάλιστα που το πλεόνασμα της διαχείρισης της, ύψους 1,6 εκ. ευρώ, «λιμνάζει στην Τράπεζα της Ελλάδας» όπως είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ