Το PSI τελείωσε, τώρα δώστε μας τα λεφτά που μας χρωστάτε - iefimerida.gr

Το PSI τελείωσε, τώρα δώστε μας τα λεφτά που μας χρωστάτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δώσει το Δημόσιο τα χρήματα που οφείλει στους ιδιώτες, κυρίως στους επιχειρηματίες, όπως έχει υποσχεθεί, ζητά ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης το κράτος οφείλει να εξοφλήσει τις οφειλές των 6 δισ. Ευρώ που χρωστάει είτε από πληρωμή τιμολογίων είτε από επιστροφή ΦΠΑ.

Επίσης, σημειώνεται ότι «εξαιτίας της στάσης πληρωμών του κράτους και της μη επαρκούς ρευστότητας από τις τράπεζες, δυστυχώς οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν, καθώς βλέπουμε την αρχή μιας αρνητικής τάσης στις ελληνικές εξαγωγές, μετά από μια δυναμικά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή στην μηνιαία πορεία του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 σημείωσαν πτώση μέχρι και 11,6%, ενώ τον Ιανουάριο 2012, σημείωσαν οριακή άνοδο κατά 3,2%.»

Ο ΣΕΒΕ επισημαίνει πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις για να ανατραπεί η τάση που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται, πριν να είναι αργά. Και ζητά:

Τη σύσταση μιας άμεσης ομάδας εργασίας, η οποία

  • θα καταγράψει τα χρέη του δημοσίου προς τις ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις σε διάστημα 10 ημερών,
  • θα θέσει σαφείς προτεραιότητες με βάση την παλαιότητα των οφειλών και
  • θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποπληρωμής πριν να είναι αργά και οι τελευταίες εν ζωή ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, που ακόμα απασχολούν Έλληνες εργαζομένους, χάσουν τη μάχη με τη ρευστότητα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ