Οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη στο Badminton - iefimerida.gr

Οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη στο Badminton

Μίκης Θεοδωράκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια μεγάλη συναυλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, γνωστοί ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν , τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το σινεμά και το θέατρο στις 27 Μαρτίου, στο θέατρο Dadminton.

Με τον τίτλο «Οταν οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη», οι Γιάννης Ζουγανέλης, Κάκια Ιγερινού, Κωνσταντίνος Καζάκος, Λάκης Κομνηνός, Εύα Κοταμανίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Μπέσυ Μάλφα, Νατάσσα Μανίσαλη, Οθων Μεταξάς, Ευγγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαριέττα Ριάλδη, Ακης Σακελλαρίου, Δημήτρης Σταρόβας, Ελένη Φιλίνη, Αννα Φόνσου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάκης Χρυσικάκος, Δώρα Χρυσικού θα ενώσουν τις φωνές τους, αποδίδοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη.

Πρόκειται για τραγούδια που έγιναν γνωστά από το θέατρο ή εξυπηρέτησαν αρχικά τις ανάγκες μίας κινηματογραφικής ταινίας, όπως τα: «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Ένα δειλινό», «Στα περβόλια», «Το γελαστό παιδί», «Άνοιξε λίγο το παράθυρο», «Το Σεπτέμβριο θυμάμαι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα μαγιοπούλα» κ.α. Τραγούδια από ταινίες και θεατρικά έργα όπως: «Η γειτονιά των αγγέλων», «Η συνοικία το όνειρο», «Όμορφη πόλη», «Ζορμπάς», «Φαίδρα», «Σέρπικο», «Μαγική πόλη», «Ένας όμηρος», «Les ameuts de Ternel», «Honeymoon» κ.α. Τραγούδια που ερμήνευσαν θρυλικά ονόματα όπως οι Μπητλς, η Σίρλευ Μπάσευ, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη και τόσοι άλλοι.

Η συναυλία, η οποία στηρίζει «Το Σπίτι Ηθοποιού», θα αποτελείται από μουσική, λόγο και εικόνα, καθώς θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες, ενώ θα ζωντανεύσουν επί σκηνής, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την ημερομηνία, που έχει θεσπιστεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από το 1961, «εγκαινιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη με το θέατρο Μπάντμιντον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ