H ΚΙΑ θα παρουσιάσει υβριδικό Sportage με κινητήρα πετρελαίου - iefimerida.gr

H ΚΙΑ θα παρουσιάσει υβριδικό Sportage με κινητήρα πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες που ανακοίνωσαν πριν λίγο καιρό αρκετούς νέους diesel έρχεται και η KIA να επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που θα βασίζεται σε έναν πετρελαιοκινητήρα.

Το πρώτο αυτοκίνητο με το νέο αυτό σύστημα που ονομάζεται «EcoDynamics+» θα είναι το Sportage μέσα στο 2019, ενώ λίγο αργότερα θα χρησιμοποιηθεί και στο Ceed. Το σύστημα αποτελείται από μια υβριδική μονάδα μίζας/ γεννήτριας και μια μικρή μπαταρία (0,46kWh) ιόντων λιθίου και κατά την πλήρη επιτάχυνση συμβάλλει 14 ίππους, ενώ υπάρχει και ένα εξελιγμένο start stop που λειτουργεί και εν κινήσει.

Το EcoDynamics+ είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να λειτουργεί και με βενζινοκινητήρες, και είναι συμβατό με όλους τους τύπους μετάδοσης (κίνηση εμπρός, πίσω ή σε όλους τους τροχούς), αλλά και με τα υπάρχοντα κιβώτια της εταιρείας.
Η KIA σχεδιάζει να παρουσιάζει μέχρι το 2025 τουλάχιστον 16 νέα μονέλα με εξελιγμένες μορφές κίνησης, μεταξύ των οποίων 5 ηλεκτρικά, 5 plug-in υβριδικά, 5 υβριδικά αλλά και ένα με κυψέλες υδρογόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ