Φωτιές άναψε το ψηφιακό χαράτσι -Η Ελλάδα θα πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών - iefimerida.gr

Φωτιές άναψε το ψηφιακό χαράτσι -Η Ελλάδα θα πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών

Τι ισχύει τελικά με το ψηφιακό χαράτσι / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας δεν είναι αντίθετος σε μία εύλογη αμοιβή στους δημιουργούς, ωστόσο το ψηφιακό χαράτσι που έρχεται με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΣΕΠΕ Γιώτα Παπαρίδου οι αντιρρήσεις που υπάρχουν εστιάζονται στο ύψος της φορολογίας αλλά και τη διαδικασία εφαρμογής της. «Όλες οι χώρες με ψηφιακό τέλος έχουν κάνει μια μελέτη» που εξετάζει πόσος πρέπει να είναι ο φόρος για τα κινητά, πόσος για τις αποθηκευτικές συσκευές κ.ο.κ. αλλά αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, υπογράμμισε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα «η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών». Μάλιστα τόνισε ότι το πνεύμα αυτού του νομοσχεδίου είναι αντίθετο με την έμφαση που δίνει ο πρωθυπουργός στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ