Η κυβέρνηση Φατάχ-Χαμάς δεν θα έχει ρόλο στις ειρηνευτικές διαδικασίες - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση Φατάχ-Χαμάς δεν θα έχει ρόλο στις ειρηνευτικές διαδικασίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς με δηλώσεις του τόνισε ότι η διεξαγωγή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων επαφίεται στον ίδιο ως επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και όχι στην ανεξάρτητη μεταβατική κυβέρνηση που προβλέπεται να σχηματιστεί μετά από τη συμφωνία συμφιλίωσης με την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς.

"Αυτή η κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτηθεί να κάνει δύο πράγματα: να καθορίσει μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών και να ανοικοδομήσει τη Γάζα" τόνισε ο κ. Αμπάς σε συνέντευξη Τύπου κοινή με τους συγγραφείς ενός νέου σχεδίου ειρήνης που εξαγγέλθηκε από ανεξάρτητες προσωπικότητες του Ισραήλ.

"Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και εξάλλου είμαι εγώ αυτός που θα διορίσω τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς" πρόσθεσε ο κ. Αμπάς που απάντησε με τον τρόπο αυτό σε ερώτηση για τον εάν θα παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαλάμ Φαγιάντ.

Η μελλοντική κυβέρνηση θα περιλαμβάνει ανεξάρτητους πολιτικούς και τεχνοκράτες σημείωσε ο Αμπάς και πρόσθεσε πως η Χαμάς θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της λωρίδας της Γάζας, κάτι το οποίο αναμένεται να υπογραφεί και επίσημα στην επερχόμενη σύνοδο του Κάιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ