Λεβέντης σε Σκουρλέτη: Η κατάτμηση της Β' Αθηνών είναι προς το συμφέρον των μεγάλων κομμάτων - iefimerida.gr

Λεβέντης σε Σκουρλέτη: Η κατάτμηση της Β' Αθηνών είναι προς το συμφέρον των μεγάλων κομμάτων

Η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την κατάτμηση της Β ΄ Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή απαντά ο Βασίλης Λεβέντης στο κάλεσμα στη συνάντηση εργασίας που απηύθυνε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης στα κόμματα.

Στην επιστολή επαναλαμβάνει την αντίθεση της Ενωσης Κεντρώων στην κατάτμηση της Β ΄ Αθηνών.

Ολοκληρη η επιστολή

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών
Κο Παναγιώτη Σκουρλέτη
Κύριε Υπουργέ,
Μας καλείτε σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο σας την Πέμπτη 17 Μάϊου και ώρα 13:00. Αφού σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση που απευθύνατε στην Ένωση Κεντρώων, σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την κατάτμηση της Β ΄ Αθηνών και του Νομού Αττικής, διότι η κατάτμηση είναι προς το συμφέρον των μεγάλων κομμάτων, κόμματα που λαμβάνουν κάτω του 10% στις εκλογές δεν παίρνουν έδρα στην πρώτη κατανομή, οι δε έδρες κερδίζονται από τα μικρά κόμματα τυχαία με καραμπόλες μεταξύ των περιφερειών, με ενδεχόμενο ο ίδιος ο Αρχηγός κόμματος να μην εκλεγεί βουλευτής και να έχουμε το φαινόμενο «Κατσίκη» όπου δεν εξελέγη βουλευτής ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος.
Ο νομοθέτης θέλει μεγάλη την Β΄ Αθηνών για να συμμετέχουν στους συνδυασμούς προσωπικότητες ευρύτερης ακτινοβολίας και αν κατατμηθεί η εν λόγω περιφέρεια θα είναι προβληματική η συμμετοχή τέτοιων προσωπικοτήτων στους συνδυασμούς.
Ακόμη κ. Υπουργέ η Ένωση Κεντρώων ψήφισε στο πρόσφατο παρελθόν την απλή αναλογική με μηδέν bonus εδρών, για να ανοίξει η σελίδα των συμμαχικών κυβερνήσεων.
Πληροφορούμεθα ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση παζαρεύει με άλλα κόμματα αντί του μηδέν bonus, να θεσπίσει ένα bonus 30 εδρών, για να ψηφίσει την μεταβολή το ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο το θεωρούμε πέρα για πέρα αδιανόητο, συναίνεση με παζάρια δεν γίνεται και σε τέτοιες διαδικασίες δεν συμμετέχει η Ένωση Κεντρώων.
Κατόπιν αυτού θεωρούμε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και εσείς προσωπικά γνωρίζετε τις δημοκρατικές θέσεις της Ένωσης Κεντρώων και περιττεύει η παρουσία μας στην συνάντηση της Πέμπτης.
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Λεβέντης»

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ