Ο Παππάς λέει «όχι» στον φόρο σε τάμπλετ και υπολογιστές, αλλά τον είχε υπογράψει! [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Παππάς λέει «όχι» στον φόρο σε τάμπλετ και υπολογιστές, αλλά τον είχε υπογράψει! [εικόνα]

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλαλούμ και σύγχυση προκάλεσε στην κυβέρνηση η τροπολογία για το ψηφιακό τέλος που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν φόρο για τα τάμπλετς και τους υπολογιστές.

Ενδεικτικό είναι πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «άδειασε» την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου (νομοσχέδιο για πνευματικά δικαιώματα) και ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα.

Μάλλον όμως είχε ξεχάσει πως και ο ίδιος είχε υπογράψει την σχετική τροπολογία.

Τι έγραψε στο twitter ο κ.Παππάς

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ, κινητά πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με φόντο τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιβολή ψηφιακού τέλος ως «εύλογο τίμημα» για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τονίζει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.»

Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί.Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.

Εδώ, η υπογραφή του κ.Παππά στην τροπολογία που επέβαλε τον φόρο, στις 11 Μαίου!

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία. Η υπογραφή του κ.Παππά είναι στις σελίδες 4 και 13.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ