Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος» - iefimerida.gr

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος»

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «Κίτσος» από τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κατά κόσμον Νίκος Ορφανός, μιλά στο iefimerida.gr για το σποτ που του χάρισε την τρίτη τηλεοπτική του επιτυχία, όπως λέει, την «Τασούλα» με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος βάσει σεναρίου ενώ στα λόγια με προφορά της διαφήμισης, αντιπαραβάλλει (λόγια) σκληρά, για να περιγράψει τη σύγχρονη, προεκλογική, κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

«Ήμουν σίγουρος για την επιτυχία της διαφήμισης» μας λέει. «Φάνηκε από το σενάριο και τους χαρακτήρες και στα γυρίσματα υπήρχε θετική ενέργεια από την ομάδα της παραγωγής. Ήταν τέτοια η ενέργεια ,που από την αρχή τους είπα ότι θα σαρώσουμε», μας εξηγεί ο ηθοποιός, αν και τότε δεν πίστευε ότι το τραγούδι «Αμπάρες» (Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες) του Σαράντη Σαλέα θα γινόταν πάλι «χιτ» στα μαγαζιά ούτε πως οι ατάκες του σποτ θα γινόντουσαν «μόδα».

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος» | iefimerida.gr 0

Το τηλεοπτικό ταίρι, ακούει στο όνομα «Τασούλα» και δεν είναι άλλη από την ηθοποιό Μαρία Διακοπαναγιώτου, με την οποία ο Νίκος Ορφανός γνωρίστηκε στην πρόβα που έκαναν για τα ρούχα των γυρισμάτων. «Από την πρώτη στιγμή κάναμε πλάκα και έτσι βγήκε στη μικρή οθόνη αυτό το ανάγλυφο χιούμορ».

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος» | iefimerida.gr 1

Σε ερώτησή μας αν αισθάνεται ενοχλημένος, που μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της υποκριτικής (με πολλές δουλειές σε τηλεόραση και θέατρο στο ενεργητικό του) σημειώνει τεράστια επιτυχία μέσα από μια διαφήμιση, μας απάντησε ότι: «η διαφήμιση είναι το πλέον προσβάσιμο προϊόν. Το θέατρο απευθύνεται σε περιορισμένο κόσμο και σε άλλο κόσμο η τηλεόραση. Δεν επηρεάζει το ένα το άλλο. Δεν έχω κάνει πολλές εμπορικές δουλειές στην T.V. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω κάνει επιτυχία ως «Μάρκος» στην τηλεοπτική σειρά ''Μπαμπά μην τρέχεις'', ως Χρήστος Λαπάκης στο ''Νησί'' και τώρα ως ''Κίτσος''. Καιρός ήταν να αφήσω πίσω μου τον Χρήστο Λαπάκη και να με φωνάξει ο κόσμος με άλλο όνομα», δήλωσε.

Όσο για τα πειράγματα στο δρόμο, καλά κρατούν. «Μου φωνάζουν στο δρόμο, Κίτσο, πού είναι η Τασούλα, ενώ χθες πέρναγα από την ψαραγορά στον Πειραιά και μου φώναζαν ''γειά σου ρε Κίτσο''».

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος» | iefimerida.gr 2

Ο Νίκος Ορφανός καυτηριάζει και τη σύχρονη πραγματικότητα: «Ζούμε μια ιστορική νομοτέλεια, το αναπόφευκτο της κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους. Αυτά τα δύο και οι αξίες που δημιουργήθηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν σάπια, σαθρά διότι οικοδομήθηκαν πάνω στη φαυλότητα, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και σκότωσαν καθετί δημιουργικό και κάθε δυνατότητα προκοπής.

Αυτή τη στιγμή, ένα σωρό απατεώνες, ''προσωπικότητες'' και μη μιλάνε για μνήμη, για ιστορία, για εθνικές κυριαρχίες. Είναι σάπιοι όπως και οι ιδέες τους, γιατί γαλουχήθηκαν στο σκηνικό που κατέρρευσε και ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον, γιατί ελληνισμός σημαίνει εξωστρέφεια, δημιουργία, τολμηρές πρωτοβουλίες».

Ερωτηθείς, εάν θα κατέβαινε υποψήφιος με κάποια παράταξη στις εκλογές, η απάντηση του ήταν αρνητική, αφού όπως δήλωσε: «δεν με εκφράζει κανένα κόμμα από από που είναι στη Βουλή». Όσο για τα νεοϊδρυθέντα, μας είπε πως δεν τα προλαβαίνει όπως ξεφυτρώνουν, ούτε έχει γίνει σαφές στον ελληνικό λαό τι ακριβώς πρεσβεύουν. «Δηλώνω πρώην αριστερός, ως άποψη και προσωπική επιλογή και όχι ως διαπίστωση», προσέθεσε.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές, αφού ποτέ δεν απέχει. «Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτεία, που μπορεί να κάνει ο πολίτης, η αποχή».

Ορφανός: Καιρός ήταν να αφήσω πίσω «Το Νησί» και να γίνω... «Κίτσος» | iefimerida.gr 3

Μετά το διάλειμμα από τις θεατρικές παραστάσεις, για τα γυρίσματα της διαφήμισης, ο ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Κάππα, συνεχίζουν την περιοδεία στην Ελλάδα με το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδή. Επόμενος σταθμός είναι τα Τρίκαλα (6,7 και 8 Απριλίου), η Σύρος, ο Βόλος και πιθανόν η Πάρος και το Ναύπλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ