Μογκερίνι: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις συμφώνησαν σε μέτρα για τη διάσωση της συμφωνίας για το Ιράν - iefimerida.gr

Μογκερίνι: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις συμφώνησαν σε μέτρα για τη διάσωση της συμφωνίας για το Ιράν

Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις συμφώνησαν σε κοινές γραμμές δράσης, για τη διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανακοίνωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η ΕΕ δεν μπορεί να παράσχει νομικές και οικονομικές εγγυήσεις στην Τεχεράνη, όμως μιλάει σοβαρά όταν αναζητά έναν τρόπο για να συνεχίσει τη ροή των επενδύσεων και θα παρουσιάσει τα μέτρα που προτείνει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η Μογκερίνι.

Η ομάδα των υπουργών ανέθεσε σε ειδικούς να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο Ιράν, ενώ θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βιέννη, σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών.

«Εργαζόμαστε για την εξεύρεση μιας πρακτικής λύσης. Συζητάμε λύσεις για να διατηρήσουμε ζωντανή τη συμφωνία», είπε η Μογκερίνι μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι τα μέτρα επιδιώκεται να επιτρέπουν στο Ιράν να εξάγει πετρέλαιο και στις ευρωπαϊκές τράπεζες να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, από την πλευρά του, είπε ότι Ιρανοί και Ευρωπαίοι έκαναν μια καλή αρχή στις συνομιλίες τους για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ