Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ενδεχόμενη ματαίωση της συνάντησης Τραμπ-Κιμ - iefimerida.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ενδεχόμενη ματαίωση της συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προετοιμάζουν τη Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ-ουν, επισήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσινγκτον, μετά την απειλή της Πιονγιάνγκ για ματαίωση της συνάντησης των δύο ηγετών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καμία πληροφόρηση, επίσημη ή ανεπίσημη, από τη Βόρεια Κορέα, σχετικά με μια τέτοια απειλή, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Χέδερ Νόιερτ. Η ίδια συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου- που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη- καθώς δεν έχει έχει ενημερωθεί για τυχόν αλλαγή της στάσης της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα, η Πιονγιανγκ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις συνομιλίες- σε ανώτατο επίπεδο- που θα γίνονταν την Τετάρτη με τη Νότια Κορέα και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μην γίνει η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας, KCNA.

Η Πιονγιάνγκ επικαλέστηκε για αυτό τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα στην περιοχή. «Αυτή η άσκηση, που στοχεύει εμάς, και η οποία διεξάγεται στη Νότια Κορέα, είναι μια κατάφωρη πρόκληση στη Διακήρυξη του Πανμουντζόμ και μια σκόπιμη στρατιωτική πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με τις θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο», μετέδωσε το KCNA, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να αναλογιστούν προσεκτικά την τύχη της σχεδιαζόμενης συνόδου Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ υπό το φως αυτής της προκλητικής στρατιωτικής ταραχής που διεξάγεται από κοινού με τις νοτιοκορεατικές αρχές», συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Sputnik, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ