Οι Ρώσοι διαβάζουν βιβλία -Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 20% τα τελευταία 5 χρόνια - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι διαβάζουν βιβλία -Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 20% τα τελευταία 5 χρόνια

Φωτογραφία: Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό των Ρώσων που διαβάζουν βιβλία αυξήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας το 65%.

Την σχετική ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιβλίου Σεργκέι Στεπάσιν, παραμονές των εγκαινίων της 3η Διεθνούς Εκθεσης βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.

«Σήμερα μιλάμε για μια αξιοσημείωτη τάση, που λέει ότι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που διαβάζουν βιβλία στην Ρωσία. Πριν από 5-6 χρόνια είχαμε περιπέσει σε θλίψη... καθώς στη Ρωσία, διάβαζε βιβλία κάτι περισσότερο από το 40% του πληθυσμού. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει το 65% και στην Αγία Πετρούπολη το 73%» δήλωσε ο Στεπάσιν.

Ο Σεργκεί Στπάσιν επεσήμανε ότι η Αγία Πετρούπολη κατέχει την πρώτη θέση στην Ρωσία ως προς τον αριθμό των βιβλιοθηκών και είναι «η μοναδική πόλη στην χώρα στην οποία τα βιβλιοπωλεία δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται». Τα τελευταία χρόνια όπως είπε ο αριθμός αυξήθηκε στα 68 βιβλιοπωλεία.

Η Διεθνής Έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στο διάστημα 17-20 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρώσοι βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ