Πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα είναι «παρούσα» στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα είναι «παρούσα» στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παντρευτούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ, η απουσία ενός ατόμου θα είναι ιδιαίτερα αισθητή: αυτή της Νταϊάνας, την πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Ωστόσο, οι μικρές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό του γάμου καθιστούν σαφές πως ο Χάρι θέλει την παρουσία της αγαπημένης του μητέρας παρούσα παρά τον ξαφνικό θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Σε συνέντευξή του στο BBC, τον περασμένο Νοέμβριο, μίλησε για την πεποίθησή του πως η αρραβωνιαστικιά του και η μητέρα του θα ήταν πολύ καλές φίλες. «Νομίζω πως θα πετούσε στα σύννεφα, θα ήταν πολύ ενθουσιασμένη για μένα και πιθανότατα θα ήταν κολλητές με την Μέγκαν» δήλωσε ο πρίγκιπας.

Ας δούμε όμως, με ποιους τρόπους θα είναι «παρούσα» η Νταϊάνα στο γάμο:

Τα κοσμήματα
Ο Χάρι συμπεριέλαβε δύο διαμάντια από τη συλλογή κοσμημάτων της μητέρας του στο δαχτυλίδι των αρραβώνων του με την Μέγκαν, το οποίο ο ίδιος σχεδίασε «για να είμαι σίγουρος πως θα είναι μαζί μας σε αυτό το τρελό ταξίδι» είχε πει. Το δαχτυλίδι έχει επίσης ένα κεντρικό διαμάντι από την Μποτσουάνα, που γεννήθηκε η σχέση του ζευγαριού.

«Είναι κάποιες ημέρες όπως σήμερα, που μου λείπει πραγματικά να την έχω δίπλα μου και να θέλω να μοιραστώ μαζί της τα ευχάριστα νέα, αλλά με το δαχτυλίδι και με όλα τα υπόλοιπα είναι σίγουρος πως είναι μαζί μας, χοροπηδώντας πάνω κάτω κάπου αλλού» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του ο Χάρι τον Νοέμβριο.

Υπάρχουν επίσης εικασίες από μερίδα του βρετανικού Τύπου πως η Μέγκαν μπορεί να φορέσει την τιάρα της οικογένειας Σπένσερ – αυτή που φόρεσε η Νταϊάνα στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο – ως κάτι δανεικό για το γάμο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, έδωσε το διάσημο δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του στην Κέιτ Μίντλετον, όταν της έκανε πρόταση γάμου το 2010.

Τα λουλούδια
Ο Χάρι και η Μέγκαν παρήγγειλαν από την ανθοπώλη, Φιλίππα Κράντοκ, να στολίσει το παρεκκλήσι με λευκά τριαντάφυλλα, μεταξύ των άλλων λουλουδιών. Τα λευκά τριαντάφυλλα ήταν τα αγαπημένα της Νταϊάνας και συμπεριλήφθηκαν όταν ένας από τους κήπους στο παλάτι του Κένσινγκτον – εκεί όπου ζουν ο Χάρι και η Μέγκαν – μετατράπηκε πέρυσι σε «Λευκό Κήπο» για να τιμηθεί η 20η επέτειος από το θάνατό της.

Οι κηπουροί του παλατιού ασχολούνται με την καλλιέργεια και την προετοιμασία των λουλουδιών που θα γεμίσουν την εκκλησία στην ημέρα του γάμου.

Οι καλεσμένοι
Το ζευγάρι κάλεσε τον μικρότερο αδερφό της Νταϊάνας, τον κόμη Τσάρλς Σπένσερ και τις δύο μεγαλύτερες αδερφ της, την λαίδη Σάρα ΜακΚορνουντέιλ και την λαίδη Τζέιν Φέλοους, στο γάμο. Η τελευταία, μάλιστα, θα εκφωνήσει και λόγο.

«Ο πρίγκιπας Χάρι και η κυρία Μαρκλ νιώθουν μεγάλη τιμή που η λαίδη Τζέιν θα αντιπροσωπεύσει την οικογένεια και θα συμβάλει στον εορτασμό της μνήμης της πριγκίπισσας Νταϊάνας την ημέρα του γάμου» ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού.

Η νύφη
Οι λάτρεις της βασιλικής οικογένειας έχουν παρατηρήσει ιδιότητες στην αρραβωνιαστικιά του Χάρι που θυμίζουν κάποιες της μητέρας του. Όπως και η Νταϊάνα, η Μέγκαν είναι παθιασμένη με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές αιτίες και τις στηρίζει πραγματικά.

Παρόλο που αναγκάστηκε να κόψει τους δεσμούς της με οργανώσεις όπως η UN Women and World Vision καθώς αναλαμβάνει το βασιλικό της ρόλο, η Μέγκαν κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο και μετά το γάμο.

Στην πρώτη επίσημη κοινή βασιλική τους εμφάνιση, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της, το ζευγάρι επισκέφθηκε μια φιλανθρωπική έκθεση που διοργανώθηκε από το ίδρυμα HIV / AIDS του Terrence Higgins Trust.

Και η Νταϊάνα όμως, αφιέρωνε το χρόνο της σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που βοηθούσαν τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα παιδιά και τα άτομα με HIV / AIDS, καθώς και την καταπολέμηση της χρήσης ναρκών ξηράς.

Μια φωτογραφία της που χαιρετά έναν άνδρα με AIDS το 1987 βοήθησε πολύ να σπάσει το στίγμα γύρω από την ασθένεια – και το πάθος της ενέπνευσε τον Χάρι να συνεχίσει το έργο της.

Αυτό με τη σειρά του βοήθησε τον ίδιο και την Μέγκαν από τα πρώτα τους ραντεβού για να φτιάξουν μια υγιή σχέση. «Και οι δυο μας είμαστε παθιασμένοι και θέλουμε να κάνουμε πολλές αλλαγές, αλλαγές προς το καλό» είχαν πει στην κοινή τους συνέντευξη.

«Ήταν ένα από τα πράγματα που μας ένωσαν» δήλωσε η Μέγκαν. «Ένα από τα πρώτα πράγματα για τα οποία αρχίσαμε να συζητάμε όταν γνωριστήκαμε ήταν πως θέλαμε να κάνουμε πολλά πράγματα στον κόσμο και πόσο παθιασμένοι ήμασταν με το να δούμε αυτές τις αλλαγές να υλοποιούνται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ