Ευρωζώνη: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 0,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2018 - iefimerida.gr

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 0,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2018

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρωζώνης/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους και η βιομηχανική παραγωγή της τον Μάρτιο ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η Eurostat επιβεβαίωσε την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμησή της ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,4% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου έναντι αύξησης 0,7% στα προηγούμενα τρίμηνα.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 2,5%, σε αντιστοιχία με την προκαταρκτική εκτίμηση, έναντι αύξησης 2,8% και 2,7% στο τέταρτο και το τρίτο τρίμηνο του 2017, αντίστοιχα.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 0,7%. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 3% έναντι προσδοκιών για αύξηση 3,7%. Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και συγκεκριμένα στο -0,9% σε μηνιαία βάση (από -0,8%) και σε 2,6% σε ετήσια βάση (από 2,9%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ