Την ώρα που έσφαζε τον λαό του ο Άσαντ κατέβαζε τραγούδια στο iTunes - iefimerida.gr

Την ώρα που έσφαζε τον λαό του ο Άσαντ κατέβαζε τραγούδια στο iTunes

email
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τεχνογνωσία τρόμου» φαίνεται πως παρείχε η Τεχεράνη στη Δαμασκό για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις σύμφωνα με τα email που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Guardian. Μάλιστα, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκύπτει ότι την ώρα που αιματοκυλούσε τον λαό του, ο Σύρος Νέρων κατέβαζε τραγούδια από το iTunes ενώ η γυναίκα του αγόραζε ακριβά έπιπλα και ρούχα.

Τρεις χιλιάδες emails που θεωρείται ότι προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σύρου ηγέτη Μπασάρ αλ Ασαντ και της συζύγου του Ασμα δείχνουν ότι η συριακή ηγεσία έλαβε συμβουλές από το Ιράν για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών εξεγέρσεων.

Στα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ακριβώς έναν χρόνο μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, ο Ασαντ φαίνεται να κάνει αστεία σχετικά με τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις και παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις για να ψωνίσει από το iTunes ενώ η σύζυγός του ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αγοράσει από το Διαδίκτυο κοσμήματα και έπιπλα.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι απέκτησε πρόσβαση στα emails, τα οποία καλύπτουν το διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012, μέσω ενός στελέχους της συριακής αντιπολίτευσης το οποίο δεν κατονομάζει. Στη Δαμασκό εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε την αυθεντικότητα των emails μιλώντας για άλλη μια «συνωμοσία των ξένων ΜΜΕ».

Από την πλευρά της όμως η εφημερίδα επιμένει ότι τα emails με τις διευθύνσεις sam@alshahba.com του Ασαντ και ak@alshahba.com της Ασμα περιέχουπολλές οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο, τη σκαναρισμένη ταυτότητα του σύρου Προέδρου και το πιστοποιητικό γέννησης ενός συγγενούς τους, τα οποία δύσκολα θα μπορούσαν να πλαστογραφηθούν.

Πάντως, οι διαδικτυακές αγορές του Μπασάρ και της συζύγου του καταγράφονται περισσότερο στα ηλεκτρονικά μηνύματα. Στις 19 Ιουλίου, για παράδειγμα, η Ασμα Ασαντ παρήγγειλε στην ξαδέλφη της να της αγοράσει τέσσερα κολιέ από ένα συγκεκριμένο μαγαζί του Παρισιού.

Σε ένα άλλο email ο Ασαντ στέλνει στην Ασμα ένα βιντεοκλίπ από την εκπομπή «Αμερική έχεις ταλέντο», όπου ένας ταχυδακτυλουργός πριοόνιζε έναν άνδρα, ενώ ο Σύρος πρόεδρος το χαρακτήριζε ως ι «την καλύτερη οφθαλματάπη που έχει γίνει ποτέ».

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Σύρος πρόεδρος αγοράζει από το iTunes με ψεύτικο όνομα και διεύθυνση Νέας Υόρκης το κάντρι τραγούδι του Μπλέικ Σέλτον «God Gave me you» και το στέλνει στην Ασμα.

Μάλιστα την ώρα που οι εξεγέρσεις εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 8.000 η μόνη ασχολία του σύγχρονου Νέρωνα είναι το πως θα αποκτήσει.. ένα αντίγραφο της τελευταίας ταινίας από τη σειρά «Χάρι Πότερ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ